Golberg står over Lillehammer-rennene

- Havnet i bakleksa.

STÅR OVER:  Pål Golberg har vært «julestjerne» og seiret i de to siste årene under verdenscupen i Lillehammer. I år har han valgt å droppe rennene, melder NRK.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STÅR OVER: Pål Golberg har vært «julestjerne» og seiret i de to siste årene under verdenscupen i Lillehammer. I år har han valgt å droppe rennene, melder NRK. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Pål Golberg har vært «julestjerne» og seiret i de to siste årene under verdenscupen i Lillehammer. I år har han valgt å droppe rennene, melder NRK.

I 2013 vant han 15 km klassisk, og i fjor vant han sprinten i fri teknikk. Han har bodd på Lillehammer de siste ni årene og hatt dette som sin hjemmebane, men nå vil han heller prioritere høydeopphold.

Det står skiathlon med to ganger 15 km med klassisk og fri teknikk på programmet på Birkebeineren skistadion helgen 5.-6. desember.

- De presterte å lage en ny konkurranse. De ville ikke at jeg skulle vinne tre år på rad, sier Golberg til NRK med smilet på lur.

- Der havner jeg i bakleksa. Det må jeg erkjenne. Så da reiser jeg heller til høyden etter Kuusamo, for å forberede meg til Davos, sier Golberg.

Han vil heller ikke prioritere Tour de Ski denne sesongen, og står over rennene like over nyttår for annet år på rad.

- De viktigste rennene for meg blir 10 km klassisk i Falun og 15 kilometeren i NM. Forhåpentligvis vil jeg være på topp mot slutten av sesongen, under touren i Canada, sier han.

25-åringen har allerede siktet seg inn på VM i Lahti i 2017. Der står 15 km klassisk på programmet.

- Det er min distanse, sier løperen fra Gol.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram