Langrenn: 20 kilometer klassisk

Golberg vant - knuste Klæbo

Pål Golberg (33) vartet opp med en enorm spurt og knuste konkurrentene på fellesstarten i Canmore.

VANT: Pål Golberg. Terje Pedersen / NTB
VANT: Pål Golberg. Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når det hele skulle avgjøres, var Pål Golberg knallsterk på fellesstarten i kanadiske Canmore.

- Det var litt flashback for ett år siden. Når jeg først er med, må han være foran meg på oppløpet, sier vinneren til Viaplay og sikter til femmila under VM i fjor, hvor han spurtslo Klæbo.

Golberg knuste Johannes Høsflot Klæbo på oppløpet, som slet med noen sporbytter og tapte meter rett før slutt.

- Det var tett. Pål er en seig jævel på sånne oppløp. Det er andre gang jeg blir slått av han sånn her. Pål er sterk. Det er bare å ta av seg av hatten, sier Klæbo til Viaplay.

ANDREPLASS: Klæbo vant sprinten i Canmore, men ble nummer to på fellestarten søndag. Foto: THE CANADIAN PRESS/Jeff McIntosh
ANDREPLASS: Klæbo vant sprinten i Canmore, men ble nummer to på fellestarten søndag. Foto: THE CANADIAN PRESS/Jeff McIntosh Vis mer

Golberg hylles:

- Det er utrolig imponerende, sa Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug.

- Det var spennende. Pål er god å spurte etter lange løp. Han blir nesten bedre og bedre, sa langrennsekspert Hans Christer Holund i Viaplay-studio.

Mattis Stenshagen tok tredjeplassen på fellesstarten, som var 20 kilometer lang med klassisk stil. Det var Stenshagens første pallplass i verdenscupen.

Verdenscupleder Harald Østberg Amundsen ble nummer fire. Erik Valnes (nummer seks), Simen Hegstad Krüger (nummer åtte), og Martin Løwstrøm Nyenget (nummer elleve) sørget for sju nordmenn blant de elleve beste.

OVERLEGEN: Johannes Høsflot Klæbo vant alle tre rennene under prøve-VM i Granåsen. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Tirsdag gås det klassisksprint i Canmore. Verdenscupsirkuset beveger seg så over grensen til USA og Minneapolis til helgen.