Ski-VM i Oberstdorf:

Golberg vraket

Pål Golberg (30) fra Gol får ikke gå skiathlon-øvelsen lørdag, etter å ha skuffet på sprinten torsdag.

VRAKET: Pål Golberg i mål etter prologen på torsdagens sprint. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VRAKET: Pål Golberg i mål etter prologen på torsdagens sprint. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Sjur Røthe har friplass etter å ha vunnet gull på øvelsen i 2019. De fire andre plassene går til Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger, Emil Iversen og Hans Christer Holund.

Det bekreftet landslagssjef Eirik Myhr Nossum fredag morgen.

Han utelater dermed Golberg, som har 3. plass fra verdenscupen i Lahti, og 2. plass i NM på distansen denne sesongen.

- Det er ikke det at han ikke har prestert godt nok, han har vært høyaktuell hele veien, men vi må ta et valg. Jeg har hele tiden hatt en tanke om cirka hvordan jeg vil at situasjonen skal være, sa Myhr Nossum om vrakingen.

- Vi har eggene i to kurver. Vi har noen som ønsker stor fart, og noen som er klare for spurten. Jeg tror ikke det er mange andre med sterkere lag, forklarte han videre.

SUPERSKI: Da den australske løperen Seve De Campo skulle ut på sin andre runde på 15-kilometeren i Falun, var det mange som trodde han kjempet om seieren. Video: NRK / Løkås/Haarstad Vis mer

Iversen er den nordmannen med best statistikk på 30 kilometer med skibytte denne sesongen, da han vant både NM, og øvelsen i Lahti. Hegstad Krüger har på sin side OL-gull i øvelsen fra 2018, men ble vraket på denne øvelsen for to år siden.

- Jeg har ekstra motivasjon etter det, og er klar for å vise hva jeg kan. Jeg tror det blir et tøft løp, og at man må være ekstremt godt trent for å vinne, det tror jeg at jeg er, sier Hegstad Krüger selv.

For gullvinneren på sprint, Klæbo, blir det dermed en travel helg. Med 30 kilometer med skibytte lørdag, og sprintstafett søndag.

- Johannes har en tendens for å bli sett på som sprinter, men er også en av verdens beste distanseløpere. Han er meget godt kvalifisert, og en av få som har vunnet denne distansen i verdenscupen de siste åra, begrunnet Myhr Nossum uttaket av Klæbo.

- Og vi så på sprinten at formen skal det ikke være noe problem med, avsluttet han med et glimt i øyet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer