Goldbæk er Solbakkens nye agent

Spesialist på tysk fotball.

STÅLE-FILTER: Ståle Solbakken har bare FCK-kontrakt fram til sommeren. Planen er et så et halvt år fri før han overtar landslaget. Foto: AP/Sang Tan
STÅLE-FILTER: Ståle Solbakken har bare FCK-kontrakt fram til sommeren. Planen er et så et halvt år fri før han overtar landslaget. Foto: AP/Sang TanVis mer

(Dagbladet): Fra og med 1. januar er Ståle Solbakken ny norsk landslagssjef, eller etter EM-sluttspillet samme år.

Men bare hvis ikke Solbakken innen den tid har latt seg friste av en europeisk toppklubb.

Goldbæk bekrefter Da 43-åringen tok FC København videre fra gruppespillet i Champions League ble han hyllet som en «Nordens Mourinho» og «trenernes Messi» i Danmark.

Siden har den tidligere HamKam-sjefen fått en rekke henvendelser, samtidig som nordmannen medgir at ekstraordinære tilbud må  vurderes.

Nå har han selv har skaffet seg en agent i tidligere Chelsea-proff Bjarne Goldbæk, skriver danske B.T.

- Jeg kan bekrefte at Ståle Solbakken og jeg har gjort en avtale, men jeg ønsker ikke at det blir fokus på min person. Det her handler om Ståle. Sånn har det alltid vært for meg som agent, og sånn blir det videre, sier Goldbæk til avisa.

Tyskland-ekspert 42-åringen skal ifølge den danske avisa «selge Ståle Solbakken», og allerede er treneren koblet til Hamburger SV. Samtidig skal tysk fotball være den danske agentens spesialområde.

Goldbæk har spilt i FCK, Fulham og Chelsea, samt en rekke tyske klubber på 80- og 90-tallet. Det siste han ønsker er at ryktene rundt Solbakken skyter fart på ny.

- Det er ikke noe suspekt i at Ståle har knyttet meg til seg som agent, slikt gjør man mange steder i utlandet. I første omgang skal jeg fungere som et filter for Ståle. Han har blant annet fått utallige henvendelser fra all verdens personer som vil være hans agent. Slik kan stoppe nå, sier agenten.

NORGESVENN: Fra Chelsea-tiden kjenner Bjarne Goldbæk blant annet Tore Andre Flo. Nå skal den tidligere høyrevingen passe på Ståle Solbakken. Foto: AP/Adam Butler
NORGESVENN: Fra Chelsea-tiden kjenner Bjarne Goldbæk blant annet Tore Andre Flo. Nå skal den tidligere høyrevingen passe på Ståle Solbakken. Foto: AP/Adam Butler Vis mer