Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Goldberger slipper inn i Japan

NAGANO (NTB-AFP): Japan lar nåde gå for rett og slipper Andreas Goldberger inn i landet, til tross for at han er straffet for kokainbruk. Dermed får den østerrikske hoppstjernen delta i OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Betingelsen er at han ved innreise gir en skriftlig garanti for at han vil rette seg etter Japans lover og regler, het det i en kunngjøring fra justisminister Kokichi Shimoinaba i dag.

  Japans meget strenge immigrasjonslov lar justisministeren nekte alle med narkotikastraff innreise. Men han har også mandat til å gjøre unntak fra regelen.

  Goldberger sa i fjor at han har prøvd kokain, har senere også innrømmet besittelse og er bøtelagt av en domstol i Wien.

Rent rulleblad

Men Shimoinaba sier at Goldbergers sak ikke er graverende etter østerriksk lov, og at hans rulleblad blir vurdert som rent ettersom boten er betalt.

 Han tilføyde at både den østerrikske regjeringen og landets olympiske komité har bedt om at Goldberger får slippe inn i Japan.

  Goldberger forsøkte å få konkurrere for et annet land etter at det østerrikske skiforbundet suspenderte ham i sju måneder i fjor. Det lyktes ikke, og han er nå tilbake på det østerrikske landslaget.

 I hoppuka nylig endte den tidligere OL- og verdensmesteren på fjerdeplass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!