Goldberger utvises fra fødelandet?

Såpeoperaen rundt den tidligere storhopperen Andreas Goldberger får stadig nye episoder. Etter først å ha fortalt at han har fått jugoslavisk pass, benektet Goldberger dette da han skjønte at han kunne få problemer med østerriksk fremmedpoliti. Nå risikerer han å bli utvist fra fødelandet.

Avisa News har fått tak i fotokopi av både passet og det jugoslaviske ID-kortet til Goldberger, som håpet å få konkurrere for Jugoslavia. Det har vist seg å være lettere sagt enn gjort, og nå angrer han trolig bittert.

Ved å ta utenlandsk pass mistet han nemlig automatisk sitt østerrikske statsborgerskap, og nå oppholder han seg følgelig ulovlig i Østerrike.

Etter å ha sonet et halvt års utelukkelse for kokainmisbruk, brøt Goldberger med Østerrikes skiforbund (VSV), som ville tvinge ham til å underkaste seg landslagets treningsopplegg. Han krever å trene for seg selv under sin personlige trener.

I Østerrike spekuleres det i at hele historien kan ende med at Goldberger kommer til å forlikes med VSV-ledelsen og konkurrere for Østerrike igjen. Han skal ha hatt en samtale med VSV-president Peter Schröcksnadel under fire øyne, og der kan rammene for et forlik ha blitt diskutert.

(NTB)