Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Goldberger utvises fra fødelandet?

Såpeoperaen rundt den tidligere storhopperen Andreas Goldberger får stadig nye episoder. Etter først å ha fortalt at han har fått jugoslavisk pass, benektet Goldberger dette da han skjønte at han kunne få problemer med østerriksk fremmedpoliti. Nå risikerer han å bli utvist fra fødelandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisa News har fått tak i fotokopi av både passet og det jugoslaviske ID-kortet til Goldberger, som håpet å få konkurrere for Jugoslavia. Det har vist seg å være lettere sagt enn gjort, og nå angrer han trolig bittert.

Ved å ta utenlandsk pass mistet han nemlig automatisk sitt østerrikske statsborgerskap, og nå oppholder han seg følgelig ulovlig i Østerrike.

Etter å ha sonet et halvt års utelukkelse for kokainmisbruk, brøt Goldberger med Østerrikes skiforbund (VSV), som ville tvinge ham til å underkaste seg landslagets treningsopplegg. Han krever å trene for seg selv under sin personlige trener.

I Østerrike spekuleres det i at hele historien kan ende med at Goldberger kommer til å forlikes med VSV-ledelsen og konkurrere for Østerrike igjen. Han skal ha hatt en samtale med VSV-president Peter Schröcksnadel under fire øyne, og der kan rammene for et forlik ha blitt diskutert.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!