Goldberger vil være snill gutt

HAKUBA (NTB-Reuters): Andreas Goldberger var en av østerrikes største idrettshelter, men etter at han for ti måneder siden innrømmet å ha prøvd kokain var bildet av mønsterhopperen nærmest ødelagt. Nå vil Goldberger begynne på nytt.

- Alle kan gjøre en feil. Det må folk akseptere, i hvert fall så lenge feilene ikke gjøres om igjen og du lærer av dem, sa Goldberger i dag.

Han ble med nød og neppe tatt ut i den østerrikske OL-troppen. Etter at klarsignalet kom fra japanske immigrasjonsmyndigheter, som til daglig ikke slipper inn folk som har vært borti narkotika i en eller annen form, har det bare gått en vei for «Goldi».

- Jeg har fremdeles litt problemer med å finne den samme formen jeg hadde i fjor. Den lille OL-bakken er litt vrien, men hvis jeg får det brukbart til i onsdagens renn tror jeg på en god plassering i storbakken søndag, fortsatte Goldberger.

I 1996 ble han kåret til Østerrikes beste idrettsutøver. To år tidligere to han to bronsemedaljer i Lillehammer-OL. Nå kjemper «Goldi» for å gjenvinne sin heltestatus.

- Jeg er glad for at jeg igjen kan konsentrere meg om det jeg kan best, nemlig skihopping. Nå kan det bare gå en vei, avsluttet en optimistisk Andreas Goldberger.