Goldberger vil være snill gutt

HAKUBA (NTB-Reuters): Andreas Goldberger var en av østerrikes største idrettshelter, men etter at han for ti måneder siden innrømmet å ha prøvd kokain var bildet av mønsterhopperen nærmest ødelagt. Nå vil Goldberger begynne på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Alle kan gjøre en feil. Det må folk akseptere, i hvert fall så lenge feilene ikke gjøres om igjen og du lærer av dem, sa Goldberger i dag.

Han ble med nød og neppe tatt ut i den østerrikske OL-troppen. Etter at klarsignalet kom fra japanske immigrasjonsmyndigheter, som til daglig ikke slipper inn folk som har vært borti narkotika i en eller annen form, har det bare gått en vei for «Goldi».

- Jeg har fremdeles litt problemer med å finne den samme formen jeg hadde i fjor. Den lille OL-bakken er litt vrien, men hvis jeg får det brukbart til i onsdagens renn tror jeg på en god plassering i storbakken søndag, fortsatte Goldberger.

I 1996 ble han kåret til Østerrikes beste idrettsutøver. To år tidligere to han to bronsemedaljer i Lillehammer-OL. Nå kjemper «Goldi» for å gjenvinne sin heltestatus.

- Jeg er glad for at jeg igjen kan konsentrere meg om det jeg kan best, nemlig skihopping. Nå kan det bare gå en vei, avsluttet en optimistisk Andreas Goldberger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer