Goldberger vurderer pause

WIEN (NTB-DPA): Den østerrikske storhopperen Andreas Goldberger overveier å ta ett års pause fra hoppingen. - Det er ikke sikkert det er så dumt. Jeg kommer tilbake neste år, for det er jo Østerrike jeg egentlig vil hoppe for, sa Goldberger i dag.

Goldberger kunne vært i gang med sesongen hvis han hadde valgt å hoppe for Østerrike. Men den utestengte stjernen, som innrømmet å ha brukt kokain, nektet å godta straffen på fem måneders utestengelse og ville ikke lenger hoppe for sitt hjemland.

I forkant av verdenscupåpningen forsøkte han å skaffe seg jugoslavisk pass, men Det internasjonale skiforbundet ville ikke gi østerrikeren startlisens.

Goldberger forhandlet med den østerrikske skipresidenten Peter Schröcksnadel fredag, men partene kom ikke til enighet. Da bestemte Goldberger seg for å droppe årets konkurranser.

Rot

Goldberger var Østerrikes kanskje mest populære idrettsutøver før han fortalte at han hadde brukt kokain. Nå er hopperen ikke lenger like godt likt, og mange mener han har rotet det unødvendig til for seg selv.

Det østerrikske skiforbundet hadde lagt alt til rette for Goldi. Han fikk sjansen til å forberede seg maksimalt foran OL-sesongen til tross for utestengelsen i sommer.

Nå har Goldis stolthet sørget for at skiinteresserte må smøre seg med tålmodighet før de får se ham hoppe konkurranser igjen.