Goldbergers v-rekord: 225 meter

- Vinden var brutal, og jeg regnet egentlig med at jeg måtte avbryte svevet tidligere, sa Andi Goldberger etter at han hoppet bakken i bånn i Planica i går.

Han strakk seg 223,5 meter i første forsøk. Og satset voldsomt i den andre omgangen, for å slå mestersvevet til jyplingen Thomas Hörl (224,5) fra treningsomgangen torsdag.

Goldie fikk knalltreff, og han jublet hemningsløst på vei nedover sletta. Den smørblide østerrikeren tror det er mulig å hoppe enda lenger i den slovenske storbakken.

Råere hopp

- Jeg tror ikke grensa går her. Det kan hoppes lenger enn 225 meter, hevder han, og signaliserer enda råere hopp.

Det kan skje allerede i dag, når gutta hopper individuell verdenscup i Planica.

  • Andreas Goldberger er skiflyger. Han passerte 200-metersmerket for 11. gang i går. Verdensrekorden, som er 5,5 meter lenger enn hoppet til Tommy Ingebrigsten i fjor, ga urokråka ny heltestatus i hjemlandet.

Tusenvis av østerrikere hadde tatt den korte veien over fra Villach for å følge Goldie, Widhölzl og kompani.

På kul'n

Først landet VM-vinneren fra Vikersund ned på kul'n, og Widhölzl ødela dermed lagkonkurransen for Østerrike. Så kom Goldie og reddet dagen med to kanonhopp.

Nå har østerrikerne tilgitt Andi for at han flippet ut for tre år siden. Han ble stemplet dophue' etter å ha stått fram på TV med innrømmelser om kokainbruk.

  • Episoden resulterte i at Andreas Goldberger ble sparket fra landslaget i seks måneder og fikk en bot på 6000 kroner. Nå er han tilbake i varmen igjen.
- Jeg tenkte aldri på rekord, men visste at det var mulig, sa Goldberger etter v-rekorden.