Golden Knights til sensasjonell Stanley Cup-finale

På nærmest utrolig vis har Vegas Golden Knights i debutsesongen kjempet seg til Stanley Cup-finalen i NHL. Det ble klart etter 2-1 mot Winnipeg Jets mandag.

FINALE: Vegas Golden Knights er klar for finalen i Stanley Cup. Winnipeg Jets ble slått i best av sju-serien i Western Conference-finalen. Foto: Trevor Hagan/The Canadian Press via AP / NTB scanpix.
FINALE: Vegas Golden Knights er klar for finalen i Stanley Cup. Winnipeg Jets ble slått i best av sju-serien i Western Conference-finalen. Foto: Trevor Hagan/The Canadian Press via AP / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Debutsesongen til det nyoppstartede laget med base i Las Vegas har vært et eneste stort eventyr.

De færreste levnet laget noen sjanse før sesongen, men laget viste i grunnserien svært imponerende takter. Nå er klubben klar for en historisk Stanley Cup-finale.

«Velkommen til det umulige» har vært skrevet på isen til lagets hjemmekamper i sluttspillet, og Golden Knights er i ferd med å snu «umulig» til «mulig».

Finalebilletten ble sikret etter å ha slått Winnipeg Jets 2-1 i den femte kampen i best av sju-serien i Western Conference-finalen.

Det ga Golden Knights 4-1 sammenlagt.

- Jeg husker vi hadde en utrolig følelse etter å ha vunnet mot Dallas (i sesongåpningen) for åtte måneder siden. Vi var ikke tilfredsstilt, og det er en god følelse når vi vet at guttene ser fram mot neste kamp, sa Pierre-Edouard Bellemare etter kampen.

Vegas Golden Knights er det tredje laget i NHL-historien som tar seg til Stanley Cup-finalen i debutsesongen. Det har kun skjedd tidligere da Toronto Arenas i 1918 og St. Louis Blues i 1968 klarte det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer