Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Golden State Warriors vant sin tredje NBA-tittel på fire år

Finalen var den fjerde på rad mellom Warriors og Cavaliers.

FEIRING: Zaza Pachulia (t.v) og Andre Iguodala i en ellevill feiringsseanse etter at Golden State Warriors gikk av med seieren. Foto: NTB Scanpix
FEIRING: Zaza Pachulia (t.v) og Andre Iguodala i en ellevill feiringsseanse etter at Golden State Warriors gikk av med seieren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Golden State Warriors sikret sin sjette NBA-tittel da de knuste Cleveland Cavaliers 108-85 i den fjerde finalekampen.

Dermed er best-av-sju-serien over på kortest mulig tid med sifrene 4-0.

Finalen var den fjerde på rad mellom Warriors og Cavaliers. Warriors vant i 2015 (4-2) og 2017 (4-1), mens Cavaliers var sterkest i 2016 (4-3). Finaleseieren er dermed Warriors' tredje på fire år.

Tapet er naturlig nok en voldsom skuffelse for Cavaliers' superstjerne LeBron James, som spilte NBA-finale for åttende år på rad. 33-åringen spilte fire strake med Miami Heat, før han nå har spilt fire strake med Cavaliers.

Både James og Warriors' superstjerne Stephen Curry uttalte i forkant av finalen at de ikke ville ta imot en invitasjon til den tradisjonelle mottakelsen i Det hvite hus dersom deres lag skulle vinne finalen. Trump svarte fredag at han uansett ikke aktet å invitere noen av lagene, uansett hvem som måtte vinne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media