Golf-Goosen revansjerte seg

Sørafrikaneren Retief Goosen vant omspillet i US Open i golf mandag. Han gikk runden på 70 slag mot amerikaneren Mark Brooks 72.

Dermed revansjerte sørafrikaneren seg fra søndagens miss på det 18. hullet da han ikke klarte å senke en halvmeter lang putt.

I omspillet var det lenge jevnt. Brooks fikk den første birdien på det tredjehullet. Goosen svarte med birdie på det sjette. På det sjuende hullet fikk amerikaneren en bogey og sørafrikaneren tok over føringen i duellen. Han økte ledelsen med birdie på det niende hullet, hvor Brooks måtte tåle en ny bogey.

Da spillerne begynte på hjemveien på Southern Hill-banen, satte Goosen spikeren i kisten med birdie på det 10. mot Brooks bogey. En ledelse på fem slag med sju hull igjen ga han aldri fra seg, selv om det ble nervøst på det siste hullet. Brooks birdie og Goosens bogey på det nest siste hullet gjorde at spenningen likevel var til stede på avslutningshullet.

Goosen kunne koste på seg en ny bogey mot Brooks par på avslutningshullet. Det kunne ikke hindre ham å ta hjem sin første Major-tittel og en sjekk på 8,5 millioner i seierspremie denne gangen.

Han ble den tredje sørafrikaneren som har vunnet mesterskapet. Tidligere har Gary Player (1965) og Ernie Els (1994 og 1997) gått til topps i US Open.

(NTB)