Golf-Suzann blåste bort i Sverige

Sterk vind ødela Suzann Pettersens åpningsrunde i Swedish Open torsdag. - Det var helt vanvittig som det blåste, sier Suzann Pettersen.

76 slag, tre over par og en 39. plass var nok ikke det Oslo-jenta hadde tenkt seg før hun gikk ut torsdag ettermiddag.

Da de første gruppene gikk ut tidlig på dagen blåste det ikke så mye. Utover dagen økte derimot vinden, noe mange av de antatt sterkere spillerne fikk merke.

Flere gode bommet

Allerede etter halvspilt runde lå 20-åringen tre under banens par, og klarte aldri å rette opp to bogies (ett slag over par) og en dobbel-bogey.

En trøst kan være at Suzann Pettersen er i godt selskap med gode golfnavn som blant andre svenske Helen Alfredsson og Laura Davies fra England, som hun deler plasseringen med.

- Jeg så på resultattavla at Icher gikk på 66 slag, og tenkte at det ville det ikke være mange som gjorde. Men jeg spilte bra, og begynner å få tilbake den gode følelsen igjen, fortsatte Pettersen, som er optimistisk med tanke på fredagens runde.

Da går hun ut på morgenen, og satser på å spille seg oppover på listen i turneringen, som har en samlet premiesum på 4,1 millioner kroner.

Lundgreen beste norske

Cecilie Lundgreen gikk på 73 slag, og med delt 17. plass er hun best av de fire norske jentene som deltar.

Vibeke Stensrud deler 39. plassen med Pettersen (76 slag), mens Line Berg ligger på 99. plass etter en 81-runde.

Karine Icher fra Frankrike senket den gamle banerekorden da hun gikk på 66 slag torsdag. Hun leder med tre slag på Sophie Gustafson fra Sverige, med australske Corinne Dibnah på 3. plass (71 slag).

  • Turneringen avsluttes søndag.

    (NTB)

DÅRLIG DAG: Suzann Pettersen hadde en dårlig dag på jobben.