Golfen redder Østenstad

LA BAULE (Dagbladet): - Vurderes jeg bare som spiss kan det bli lite VM-fotball på meg, sier Egil Østenstad. Det har han helt rett i. Og derfor reddes humøret av den daglige golf-dosen. - Uten den ville det vært krise.

Alle de som ikke får spille for Drillos er skuffet. Egil Østenstad er blant dem som tar det tyngst.

- Jeg er alltid skuffet når jeg ikke blir tatt ut på laget, sier han til Dagbladet. - Og når jeg sitter på benken håper jeg hele tida på å få komme innpå. Men så lenge vi spiller bare med én spiss skjønner jeg at det blir vanskelig.

- Umulig?

- Nei, jeg tror ikke det. Jeg regner faktisk med å få spille. Og hadde jeg ikke gjort det ville jeg holdt meg hjemme. Da hadde jeg ikke hatt noe her å gjøre.
- Verket det i beina mot Marokko?

- Mot slutten - ja. Da var det så mye rom jeg følte jeg kunne utrettet noe i. Men hadde vi satt inn en spiller til så ville det blitt Mini. Likevel: Jeg føler meg ikke utafor.

Egil Østenstad er den mest golfdedikerte i VM-troppen. Så fort han har tid - og Drillo gir lov - raser han bort på golfklubben. Og med 22 i handikap har han det beste balltreffet også.
Da får det heller være at de andre kjører go-cart.

- Jeg jobber hele tida for å bli bedre. Og her nede har jeg spilt et par bra runder også. Og når flere av de andre gutta drar til Nantes for å se Spania- Nigeria i dag, blir jeg hjemme.

For å spille golf.

<SPILLER: Men det er bare på trening.