KJEMPET I FIRE DAGER: 
Francesco Molinari kunne juble for seier i WGC-turneringen i Shanghai etter en spennende duell med verdensener Lee Westwood. Foto: (AP Photo/Andy Wong)
KJEMPET I FIRE DAGER: Francesco Molinari kunne juble for seier i WGC-turneringen i Shanghai etter en spennende duell med verdensener Lee Westwood. Foto: (AP Photo/Andy Wong)Vis mer

Golfens nye verdensener tapte thriller

Vippet ned Tiger fra tronen i forrige uke.

Lee Westwood holdt på å vinne sin første turnering som verdensener i golf, men måtte se seg slått av Francesco Molinari.

Italieneren seiret med ett slag i WGC-turneringen i Shanghai, der de to var i en klasse for seg. De la resten av feltet langt bak seg og duellerte om seieren i fire dager. Til sist skilte ett slag i Molinaris favør.

Westwood prøvde å senke en eagleputt på 18. og siste hull søndag for å tvinge fram omspill, men engelskmannen måtte nøye seg med birdie.

- Han er verdensener og spilte fantastisk golf. Han satte meg under press hele veien, sa Molinari.

Italieneren sto imot presset og ga aldri fra seg ledelsen.

- Jeg er forbløffet over hvor godt jeg spilte. Det blir nok noen drinker på flyet for å feire, sa Molinari, som fyller 28 år mandag. Han innkasserte 7 millioner kroner for søndagens seier.

Richie Ramsay og Luke Donald delte tredjeplassen ti slag bak vinneren. Tidligere verdensener Tiger Woods endte på delt 6.-plass, men han var beseiret med hele 12 slag.

- De andre var langt bak, og vi prøvde å greie birdie på hvert hull vi spilte, for vi spilte begge så bra at vi visste at par ikke ville være godt nok, sa Molinari.

Både Molinari og Westwood avsluttet med en 67-runde søndag.

Westwood avløste Woods på toppen av verdensrankingen for en uke siden, etter at den amerikanske superstjernen hadde tronet på toppen i fem år.

Både Woods, Martin Kaymer og Phil Mickelson hadde sjansen til å bli verdensener med en god plassering i Shanghai, men i stedet strammet Westwood grepet om førsteplassen.

(NTB)