Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Golfer beklager blodig birdie

- Jeg ble skamfull og opprørt.

(Dagbladet.no): Golfproffen John Henry «Tripp» Isenhour III er tiltalt for dyremishandling og å drepe en trekkfugl, beklager nå på det sterkeste, melder nyhetsbyrået AP.

- Så snart det skjedde, ble jeg skamfull og ekstremt opprørt, og jeg er fortsatt opprørt, sier han i en uttalelse offentliggjort av managementet sitt, SFX Golf.Han bedyrer at han er en dyreelsker, og forteller at familien hans har adoptert tre katter fra et lokalt hjem for bortkomne dyr.

- Vi vil at alle skal akseptere min dypeste unnskyldning, og ber om respekt for min families privatliv, sier Isenhour.

- Forsøkte ikke treffe

Isenhour hevder at han ikke slo for å treffe fuglen.

- Jeg vil at alle skal vite at det ikke var av ondskap eller med vilje at jeg skadet musvåken. Jeg forsøkte ganske enkelt å skremme den til å fly sin vei, sier 39-åringen.

Den forklaringen imponerer ikke lydtekniker Jethro Senger, som var øynevitne til hendelsen som fant sted under innspilling av TV-programmet «Shoot like a pro» på Grand Cypress Golf Club i Orlando, Florida.

- Han bare fortsatte å si at han ikke trodde han kunne ha truffet den, noe som er en tåpelig ting å si for en PGA-tourspiller. Han kan slå en ball i et hull fra hundrevis av meter, og her slår han driver på noe som var, jeg vet ikke, omkring 70 meter unna, sier Senger.

- VILLE BARE SKREMME: Tripp Isenhour hevder han ikke slo for å drepe rovfuglen. Foto: Arnulfo Franco, AP/Scanpix
- VILLE BARE SKREMME: Tripp Isenhour hevder han ikke slo for å drepe rovfuglen. Foto: Arnulfo Franco, AP/Scanpix Vis mer

Bråkete fugl

Isenhour begynte å skyte golfballer etter fuglen da den lagde støy omtrent 300 meter unna mens golferen spilte inn lyd til TV-opptaket.

Først kjørte Isenhour golfbilen bort til fuglen og slo baller etter den i omkring ti minutter fra kort hold, men ga til slutt opp. Da han kom tilbake til filmteamet, flyttet fuglen seg imidlertid etter.

Ifølge vitner skal golferen ha sagt «Jeg skal ta ham nå», før han begynte å slå nye baller mot ren rødskuldrede musvåken. Etter omkring ti skudd traff han.

Lydmannen Senger hevder at det virket som det hele var «en vits» for Isenhour. Han innrømmer at ingen av de 15 i filmteamet grep inn, og at flere av dem angret på det i ettertid.

Ber PGA-touren gripe inn

Dyrevernsorganisasjonen The Humane Society of the United States (HSUS) varsler at de vil be PGA-touren gå til sanksjoner mot Tripp Isenhour.

- På grunn av den store oppmerksomheten omkring denne saken må PGA komme på banen og gjøre det klart at de ikke tolererer onsdkap mot dyr.

image: Golfer beklager blodig birdie

I tillegg en eventuell straff fra golf-organisasjonen, risikerer Isenhour at domstolen i Orange County i Florida dømmer ham for ugjerningen. Strafferammen er på 14 måneders fengsel i tillegg til bøter, melder AP.

Isenhour spilte på PGA-touren i fjor. I år deltar han i divisjonen under, Nationwide Tour, i likhet med norske Henrik Bjørnstad.

• Se Isenhours profil på pgatour.com

STØYENDE FUGL: Den rødskuldrede musvåken kjennetegnes blant annet av et skingrende skrik.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media