SLO TILBAKE: Espen Kofstad slo tilbake etter en begredelig tredjerunde og gikk åtte under par på den avgjørende runden i Challenge Cup-turneringen søndag. Det holdt til omspill om seieren. Der vant nordmannen og sikret seg OL-billett til Rio. Foto: NTB Scanpix
SLO TILBAKE: Espen Kofstad slo tilbake etter en begredelig tredjerunde og gikk åtte under par på den avgjørende runden i Challenge Cup-turneringen søndag. Det holdt til omspill om seieren. Der vant nordmannen og sikret seg OL-billett til Rio. Foto: NTB ScanpixVis mer

Golfer Espen Kofstad til OL: – Han er en medaljekandidat

Slo kraftig tilbake.

Espen Kofstad slo tilbake etter en begredelig tredjerunde og gikk åtte under par på den avgjørende runden i Challenge Cup-turneringen søndag. Det holdt til omspill om seieren. Der vant nordmannen og sikret seg OL-billett til Rio.

- Ja, jeg kan ikke skjønne noe annet, svarer toppidrettsansvarlig Jon Karlsen på spørsmål fra NTB om Kofstad nå er klar for OL.

- Jeg tenker at det er utrolig moro. Det er en vanvittig prestasjon å dra fram det spillet på hans siste mulighet til å komme til OL. Det å vinne turneringen på denne måten ... Jeg mener det tidenes besste norske golfrunde uansett kjønn. Det er vanvittig bra, fortsetter Karlsen, før han legger til:

- Når han spiller som det her er han også en medaljekandidat i OL.

Denne uken hadde den norske golferen sin siste mulighet til å ta seg til OL i Rio.

Etter en lovende start med to gode runder, fikk ikke 28-åringen det til å stemme på den tredje runden i Slovakia. Med totalt fem bogeyer og kun to birdier falt han fra foreløpig ledelse til 12.-plass.

Men søndag slo nordmannen kraftig tilbake. Åtte birdier og ingen bogeyer bidro til en sterk 64-runde og foreløpig ledelse før gårsdagens ledertrio hadde gått alle sine hull. Ingen av de tre klarte å slå runden til Kofstad, som dermed sikret seg både omspill om seieren i turneringen og fortsatt kamp om OL-billett.

Franske Romain Langasque var Kofstads motstander i omspillet, og på det andre hullet sikret nordmannen OL-plassen og seieren i turneringen.

- Jeg snakket med ham før start i dag, og da sa at han at han måtte levere ti under par. Nå ble det åtte, men det er helt vanvittig, avslutter Karlsen. (©NTB)