Offensiv Reitan før US Open-debuten

Golfkometen inspirert av Tennis-Ruud

Kristoffer Reitan går torsdag løs på karrierens så langt største oppgave. På veien mot US Open-drømmen har han hentet mye inspirasjon fra kompisen Casper Ruud.

LAR SEG INSPIRERE: Kristoffer Reitan legger ikke skjul på at han lar seg imponere og inspirere av Casper Ruud. Foto: NTB/Scanpix
LAR SEG INSPIRERE: Kristoffer Reitan legger ikke skjul på at han lar seg imponere og inspirere av Casper Ruud. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Reitan og tennisprofilen Casper Ruud er født samme år og har vært skolekamerater både på Wang og ungdomsskolelinjen NTG-U. De to kjenner hverandre godt og har hyppig kontakt.

Så langt er det så definitivt tennisspiller Ruud som har skapt flest overskrifter i mediene av de to, men da han nylig kvalifiserte seg for US Open ble 20 år gamle Reitan en idrettsprofil nærmest over natta.

Den prestasjonen avstedkom naturlig nok også en gratulasjonsmelding fra Ruud.

- Casper og jeg er ganske gode venner og har god kontakt etter fem år på skole sammen. Jeg har i tillegg vært med og sett litt på det han har oppnådd. Det er kult for meg og en inspirasjon, sier Reitan til NTB.

Samme utgangspunkt

Han påpeker at de to idrettskompisene på mange måter har et temmelig likt utgangspunkt for sine karrierer. De er begge aktive i en idrett som er stor på verdensbasis, men som relativt få nordmenn så langt har hevdet seg i.

- Med tanke på at Casper spiller tennis og ikke mange nordmenn har hevdet seg der, har han oppnådd noe jeg gjerne vil oppleve i min idrett, sier Reitan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer