Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Offensiv Reitan før US Open-debuten

Golfkometen inspirert av Tennis-Ruud

Kristoffer Reitan går torsdag løs på karrierens så langt største oppgave. På veien mot US Open-drømmen har han hentet mye inspirasjon fra kompisen Casper Ruud.

LAR SEG INSPIRERE: Kristoffer Reitan legger ikke skjul på at han lar seg imponere og inspirere av Casper Ruud. Foto: NTB/Scanpix
LAR SEG INSPIRERE: Kristoffer Reitan legger ikke skjul på at han lar seg imponere og inspirere av Casper Ruud. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Reitan og tennisprofilen Casper Ruud er født samme år og har vært skolekamerater både på Wang og ungdomsskolelinjen NTG-U. De to kjenner hverandre godt og har hyppig kontakt.

Så langt er det så definitivt tennisspiller Ruud som har skapt flest overskrifter i mediene av de to, men da han nylig kvalifiserte seg for US Open ble 20 år gamle Reitan en idrettsprofil nærmest over natta.

Den prestasjonen avstedkom naturlig nok også en gratulasjonsmelding fra Ruud.

- Casper og jeg er ganske gode venner og har god kontakt etter fem år på skole sammen. Jeg har i tillegg vært med og sett litt på det han har oppnådd. Det er kult for meg og en inspirasjon, sier Reitan til NTB.

Samme utgangspunkt

Han påpeker at de to idrettskompisene på mange måter har et temmelig likt utgangspunkt for sine karrierer. De er begge aktive i en idrett som er stor på verdensbasis, men som relativt få nordmenn så langt har hevdet seg i.

- Med tanke på at Casper spiller tennis og ikke mange nordmenn har hevdet seg der, har han oppnådd noe jeg gjerne vil oppleve i min idrett, sier Reitan.

Da Casper Ruud nylig fikk sin debut i hovedturneringen i den prestisjetunge Roland-Garros-turneringen, var golfkometen tilfeldigvis i Frankrike samtidig. Det resulterte i et møte med kompisen.

- Det Casper fikk til der, inspirerte meg til å klare det samme i US Open. Casper er en kul type, sier 20-åringen – som selv får smake litt på det å ha stjernestatus de kommende dagene.

Allerede før US Open starter har han brukt mye tid på autografjegere.

Skal nyte opplevelsen

Amatøren Reitan er klar over at omgivelsene har begrensede forventninger til ham i debuten blant verdens beste golfspillere. Selv vil han imidlertid ikke stå med lua i hånda. Samtidig skal kometen suge til seg inntrykkene.

- Jeg nyter det. Drømmen er å spille på dette nivået. Det å forberede meg til en sånn turnering og spille treningsrunder med Stenson, Matsuyama og mange andre gode spillere er stort. Jeg føler samtidig ikke jeg er langt bak, og det er dette nivået jeg ønsker å være på, sier han.

20-åringen ser ingen grunn til ikke å være offensiv. Det er snarere nødvendig.

- Alt kommer an på innstillingen og måten jeg gå inn i dette på. Velger jeg å se på det på en passiv måte, kommer det ikke til å gå bra, men velger jeg å utnytte muligheten og se det som en perfekt sjanse til å sammenligne meg med de beste i verden, er det noe annet, sier han.

Torsdag braker det løs på Shinnecock Hills Golf Club i den amerikanske delstaten New York. Der deltar en nordmann for aller første gang i US Open-historien.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media