Golfproff sparket sin egen caddie midt i runden

Robert Allenby.

SPARKET CADDIEN: Den australske golfspilleren Robert Allenby har hatt en bisarr sesong på golfbanen. Torsdag sparket han sin egen caddie underveis på førsterunden av Canadian Open. Foto: Jeff Gross/Getty Images/AFP
SPARKET CADDIEN: Den australske golfspilleren Robert Allenby har hatt en bisarr sesong på golfbanen. Torsdag sparket han sin egen caddie underveis på førsterunden av Canadian Open. Foto: Jeff Gross/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den australske golfspilleren Robert Allenby har hatt en bisarr sesong på golfbanen. Torsdag sparket han sin egen caddie underveis på førsterunden av Canadian Open.

Det er andre gang på åtte år at Allenbys caddie har forlatt jobben midt i en runde. Torsdag måtte 44-åringen finne en tilskuer som kunne bære golfbagen hans de resterende hullene inn til klubbhuset.

Problemene startet allerede på hull nummer fire. Der var Allenby og caddien Mick Middlemo åpenlyst uenige om hvilken kølle førstnevnte skulle velge for å nå inn på greenen. Det påfølgende slaget ble for kort og sendte ballen rett i en bekk, hvilket utløste nytt munnhoggeri mellom de to.

- Jeg sa til ham (Middlemo) at «sånt som dette skjer hver eneste uke. Vi tar stadig dårlige avgjørelser, og du hjelper meg ikke i slike situasjoner», sa Allenby etter å ha fullført førsterunden på svake 81 slag.

- Da mistet han besinnelsen og kom helt opp i ansiktet mitt, som om han ønsket å banke meg opp. Jeg sa «stopp med det, ro deg ned og vend tilbake til spillet». Han kom bare nærmere og nærmere, og da sa jeg bare «du har sparken», sa Allenby videre.

Fornærmelser Middlemo skal ha hatt en helt annen versjon av hendelsesforløpet.

- Robert er en ganske stressende person, og han har ikke akkurat spilt bra i det siste, sa Middlemo til den australske radiostasjonen SEN.

- Vi hadde en diskusjon om et køllevalg, og dessverre fortsatte det med personlige fornærmelser. Og når de personlige angrepene kommer, og du blir kalt en feit sånn og sånn ... jeg ble irritert av det, og da han sa det for tredje gang, gikk jeg bort til han og sa «du våger ikke si det til meg en gang til», fortsatte han.

Caddien hevder det aldri var fare for at disputten ville ende med håndgemeng.

Det er ikke første gang at Allenby havner i søkelyset for spesielle hendelser. I 2007 ble han forlatt av sin egen caddie Matthew Tritton på hull sju under en PGA-turnering i Chicago.

- Dette er ikke første gang, og det blir ikke den siste, sa Allenby den gangen.

I 1995 sa australierens caddie opp jobben midt under prestisjetunge British Open på St. Andrews.

Ble mishandlet I januar skapte i tillegg Allenby overskrifter etter å ha hevdet at han ble kidnappet, ranet og mishandlet under en golfturnering på Hawaii. En uteligger skal da ha funnet australieren liggende forkommen på gata.

Politiet arresterte i etterkant av hendelsen en mann som sa seg skyldig i å ha brukt golfproffens bankkort.

Allenby trakk seg fra helgens turnering som følge av torsdagens episode.

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer