Golfproff tvinges til militærtjeneste. Tapte i retten

Bae Sang-Moon.

MÅ I MILITÆRET: Den sørkoreanske golfstjernen Bae Sang-Moon må reise hjem for å avtjene verneplikten etter å ha tapt kampen mot landets myndigheter i rettssystemet. Foto: EPA/ERIK S. LESSER
MÅ I MILITÆRET: Den sørkoreanske golfstjernen Bae Sang-Moon må reise hjem for å avtjene verneplikten etter å ha tapt kampen mot landets myndigheter i rettssystemet. Foto: EPA/ERIK S. LESSER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den sørkoreanske golfstjernen Bae Sang-Moon må reise hjem for å avtjene verneplikten etter å ha tapt kampen mot landets myndigheter i rettssystemet.

29-åringen, som har vunnet to PGA-turneringer i karrieren, har kjempet en juridisk kamp for å få utsatt den obligatoriske militærtjenesten. I februar ble han siktet av en domstol i hjemlandet for å ha unnlatt å forlenge tillatelsen til å oppholde seg i utlandet.

Bae valgte å påklage avgjørelsen, og fikk tillatelse til å bli boende i USA mens rettssystemet behandlet saken. Onsdag stilte en domstol i hjembyen Daegu seg bak beslutningen fra landets forsvarsmyndigheter om at Bae må hjem for å avtjene sin verneplikt.

Golfproffen hevder nå at han vil melde seg til militærtjeneste så raskt som mulig.

- Jeg har full respekt for rettens avgjørelse, og jeg aksepterer ydmykt det som står i loven, sier han.

- Jeg beklager overfor all som har støttet meg, inkludert alle mine sørkoreanske fans, tilføyer 29-åringen.

Som følge av at Sør-Korea teknisk sett er i krig med Nord-Korea, må alle sørkoreanske menn mellom 18 og 35 år gjennom to års militærtjeneste.

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer