MÅ I MILITÆRET: Den sørkoreanske golfstjernen Bae Sang-Moon må reise hjem for å avtjene verneplikten etter å ha tapt kampen mot landets myndigheter i rettssystemet. Foto: EPA/ERIK S. LESSER
MÅ I MILITÆRET: Den sørkoreanske golfstjernen Bae Sang-Moon må reise hjem for å avtjene verneplikten etter å ha tapt kampen mot landets myndigheter i rettssystemet. Foto: EPA/ERIK S. LESSERVis mer

Golfproff tvinges til militærtjeneste. Tapte i retten

Bae Sang-Moon.

Den sørkoreanske golfstjernen Bae Sang-Moon må reise hjem for å avtjene verneplikten etter å ha tapt kampen mot landets myndigheter i rettssystemet.

29-åringen, som har vunnet to PGA-turneringer i karrieren, har kjempet en juridisk kamp for å få utsatt den obligatoriske militærtjenesten. I februar ble han siktet av en domstol i hjemlandet for å ha unnlatt å forlenge tillatelsen til å oppholde seg i utlandet.

Bae valgte å påklage avgjørelsen, og fikk tillatelse til å bli boende i USA mens rettssystemet behandlet saken. Onsdag stilte en domstol i hjembyen Daegu seg bak beslutningen fra landets forsvarsmyndigheter om at Bae må hjem for å avtjene sin verneplikt.

Golfproffen hevder nå at han vil melde seg til militærtjeneste så raskt som mulig.

- Jeg har full respekt for rettens avgjørelse, og jeg aksepterer ydmykt det som står i loven, sier han.

- Jeg beklager overfor all som har støttet meg, inkludert alle mine sørkoreanske fans, tilføyer 29-åringen.

Som følge av at Sør-Korea teknisk sett er i krig med Nord-Korea, må alle sørkoreanske menn mellom 18 og 35 år gjennom to års militærtjeneste.

(NTB)