-  Golfsporten trenger glamour

Den italienske proffgolferen Sophie Sandolo provoserte en hel golfverden da hun i fjor ga ut en sexy kalender. Nå gjør hun det igjen.

Med nok en sexy kalender er Sophie Salondo klar for å erobre enda flere fans. På golfbanen er 29-åringen kjent for en utfordrende klessti, og det vakte oppsikt da italieneren i fjor bestemte seg for å gjøre karriere også uten klær.

-  Siden den forrige kalenderen min gjorde meg så synlig og brakte lykke med seg, kunne jeg ikke motstå å lage en til. 2005 har vært et utrolig år for meg på verdensbasis. Kalenderen ble en suksess, jeg gjorde min beste golfsesong noen sinne, og jeg fikk en viktig avtale med en klessponsor, skriver hun på hjemmesiden sin.

Sexy image

I fjor uttalte hun også at hun ønsket å gi den tradisjonsrike golfsporten et nytt og sexy image.

-  Golf trenger mer synlighet, glamour og et nytt image. Jeg har forsøkt å gi mitt lille bidrag for å åpne dørene som kanskje kan gjøre sporten jeg elsker og spiller litt mer oppsiktsvekkende, forklarer hun.

Deler av inntektene fra kalenderen går til hjelpearbeid i Sør-øst-Asia, og den franskfødte italieneren ser ikke noe galt i å gi ut kalenderen sin.

-  Ja, det er en sexy kalender, men jeg synes det er et elegant, morsomt og ironisk produkt på linje med min glade og noe utradisjonelle personlighet, forklarer den 1,71 meter høye skjønnheten.

Ønske om frihet

b> KALENDER-JENTENE:  Både italienske Sophie Sandolo (t.v.) og amerikanske Natalie Gulbis har kastet klærne i sine personlige kataloger. -  Golf trenger mer synlighet, glamour og et nytt image, sier Sandolo. Foto: AFP/Reuters/Scanpix
b> KALENDER-JENTENE: Både italienske Sophie Sandolo (t.v.) og amerikanske Natalie Gulbis har kastet klærne i sine personlige kataloger. - Golf trenger mer synlighet, glamour og et nytt image, sier Sandolo. Foto: AFP/Reuters/Scanpix Vis mer

Det er blitt vanlig at idrettsstjerner velger å kaste klærne for fotografen, men innenfor den tradisjonelle golfsporten var Sandolo den første. I år kom også en annen golfdame, amerikanske Natalie Gulbis, med sin egen sexy kalender. Dette førte til at hun med ett ble kåret til en av verdens 100 mest sexy kvinner av mannebladet FHM. Sandolo forklarer på sin side at hun med kalenderen ønsker å vise sin begeistring for golf og et ønske om frihet.

15. best i Europa

-  Jeg håper pressen vil skrive masse om meg og min kalender, men også at de vil snakke om golf, spesielt kvinnegolf, sier Sophie Sandolo.

I 2004 var Sandolo ranket som nummer 44 blant Europas beste damegolfere. I år endte Sandolo på 15. plass i Ladies European Tour, mye takket være andreplassen i Catalonia Masters og tredjeplassen i Italian Open.