Golfstjerna kan få fengsel etter flytur

Thorbjørn Olesen nekter straffskyld.

MØTTE I RETTEN: Thorbjørn Olesen. Foto: Alastair Grant/AP/NTB Scanpix
MØTTE I RETTEN: Thorbjørn Olesen. Foto: Alastair Grant/AP/NTB ScanpixVis mer

I juli kom det meldinger om at den danske golferen Thorbjørn Olesen (29) hadde oppført seg upassende på et fly fra Nashville til London.

Dansken skal ha vært full og utagerende, og ble arrestert da flyet landet på Heathrow. 29-åringen er blant annet anklaget for seksuell trakassering av en kvinnelig passasjer.

I dag møtte han til høring i Uxbridge Magistrates' Court i London. På grunn av stor interesse for saken, ble partene flyttet til en større rettssal, hvor Olesen hadde med seg en kvinne og sin far, skriver danske Ekstra Bladet.

Under høringen avviste Olesen beskyldningene om seksuell trakassering (sexual assault on a female), fysisk overfall (assault by beating) og at han var beruset om bord på flyet.

Han sa seg ikke skyldig i de tre tiltalepunktene.

Har tatt prøver

Ifølge anklager skal Olesen ha kysset en kvinne på hånden og nakken, før han skal ha tatt tak i kvinnens bryst.

Olesen risikerer opp til ett år i fengsel hvis han blir funnet skyldig i tiltalepunktet som omhandler vold, skriver danske BT.

Advokaten hans, Paul Morris, forteller at Olesen i vitneavhør har sagt at han hadde tatt medisin i USA før flyturen, og at det derfor er tatt prøver som ikke er ferdiganalysert.

Det ble en kort seanse for Olesen i retten, som varte i 20 minutter. Saken er nå utsatt i tre uker. Olesen møter i Crown Court 18. september.

Reagerte

Olesen har fem seirer på europatouren og er blant Danmarks største golfstjerner.

Flere passasjerer skal ha reagert kraftig på danskens oppførsel, og engelske The Independent skriver at golfstjerna Ian Poulter måtte gå i mellom for å roe ned situasjonen.

Det hele skal ha utspilt seg på første klasse på British Airways-flyet.

- Det var sjokkerende å se. Det er sånn oppførsel du forventer deg hos et lavprisselskap, men ikke på første klasse hos British Airways, sier et øyevitne til The Sun.

Vitnet fortsetter:

- Han begynte å krenke noen av passasjerene og de ansatte, og så angrep han en kvinnelig passasjer før han tisset i midtgangen.