Thorbjørn Olesen tiltalt

Golfstjerna tiltalt for vold og overgrep

Thorbjørn Olesen er i trøbbel etter en flytur fra USA til England.

TILTALT: Thorbjørn Olesen. Foto: NTB Scanpix
TILTALT: Thorbjørn Olesen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Den danske golfstjerna Thorbjørn Olesen er tiltalt for vold og seksuelt overgrep på en flytur fra USA til England.

29-åringen må møte i retten i London 21. august. Det melder flere danske medier, blant annet Ekstra Bladet.

Dansken skal ha vært full under flyturen, og skal blant annet ha urinert i flyets midtgang, foran de andre passasjerene. Av sikkerhetshensyn, er det ulovlig å være overstadig beruset på fly.

29-åringen ble arrestert da flyet landet i London 29. juli. Olesen har fem seirer på europatouren. Nyhetsbyrået Ritzau har forsøkt å få en kommentar fra Olesen og hans rådgivere, men uten hell.

TRICKSKUDD: Trickskudd i golf er en populær greie på internett, og den siste tida har denne mannen stjålet oppmerksomheten. Reporter Kristoffer Løkås Vis mer

Vitne: - Sjokkerende

Flere passasjerer skal ha reagert kraftig på danskens oppførsel, og The Independent skriver at golfstjerna Ian Poulter måtte gå imellom for å roe ned situasjonen.

Det hele skal ha utspilt seg på første klasse på flyet.

- Det var sjokkerende å se. Det er sånn oppførsel du forventer deg hos et lavprisselskap, men ikke på første klasse hos British Airways, sier et øyevitne til The Sun.

Vitnet fortsetter:

- Han begynte å krenke noen av passasjerene og de ansatte, og så angrep han en kvinnelig passasjer før han tisset i midtgangen.

Olesen var på vei til Europa igjen etter å ha spilt WGC-FEDEX i Memphis.

Olesen har selv ikke sagt noe etter hendelsen. Han er blant Danmarks største golfstjerner, og ligger på en 62. plass på verdensrankingen.