Golfstjerne åpenhjertig om sin far i oppveksten: - Han slo meg med begge hender

Faren var alkoholiker og voldelig.

FIKK BANK: Jason Days vei til verdenstoppen i golf har vært lang og ikke alltid så lett. Som 11-åring fikk han bank om han ikke presterte på banen. Foto:  REUTERS/Kim Hong-Ji/NTB Scanpix
FIKK BANK: Jason Days vei til verdenstoppen i golf har vært lang og ikke alltid så lett. Som 11-åring fikk han bank om han ikke presterte på banen. Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji/NTB ScanpixVis mer

Jason Days vei til verdenstoppen i golf har vært lang og ikke alltid så lett. Som 11-åring fikk han bank om han ikke presterte på banen.

Australieren var en kort periode verdensener før Jordan Spieth tok tilbake plasseringen for drøyt to uker siden. Han har spilt sin beste sesong med seier i majorturneringen PGA-mesterskapet som høydepunktet.

I et intervju med Golf.com forteller 27-åringen om en tung del av livet hans. Faren var alkoholiker og voldelig. Det gikk utover Day som barn.

- Jeg husker en gang jeg gikk en dårlig runde. Da sa han «nå skal du få kjenne det på parkeringsplassen». Så jeg satte meg i bilen. Jeg var redd. Vi kjørte ut av parkeringsplassen, før han stoppet i veikanten. Han slo meg med begge hender - med knyttnevene. Da var jeg 11 år. Jeg hadde blåmerker over alt, forteller han åpenhjertig.

Faren døde kort tid senere.

Day spiller denne uken Presidents Cup hvor han er en del av det internasjonale laget som møter USA. Etter en svak første dag, kom de sterkt tilbake. Stillingen foran avslutningshelgen er 5,5-4,5 til USA.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram