Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Golfstjerne mistet åtte familiemedlemmer i tyfonen. Til uken spiller han VM

Familietragedien stopper ikke Jason Day.

 SPILLER VM:  Jason Day spiller VM, selv om han har mistet åtte familiemedlemmer i tyfonen.Foto:  David Cannon/Getty Images/AFP.
SPILLER VM: Jason Day spiller VM, selv om han har mistet åtte familiemedlemmer i tyfonen.Foto: David Cannon/Getty Images/AFP. Vis mer

Den australske golfstjernen Jason Day har mistet åtte familiemedlemmer i tyfonen på Filippinene, men stiller likevel opp i VM kommende uke.

Flere enn 4000 mennesker er bekreftet omkommet på Filippinene etter at tyfonen Haiyan traff øynasjonen i forrige uke.

Jason Day (24) er av filippinsk herkomst, og hans slekt er blitt rammet svært hardt.

Åtte slektninger, inkludert Days bestemor, er døde som følge av tragedien.

Likevel er Day fast bestemt på å spille VM i golf i hjemlandet Australia fra kommende torsdag. Moren hans utvandret fra Filippinene til Australia før han ble født.

- Han spør hvordan det står til med mamma. Vi kan bare forsikre ham om at vi er hos henne og at hun har det bra, sier Days søster Yanna til den australske avisen Gold Coast Bulletin.

VM-favoritt Day skal representere Australia sammen med årets Masters-vinner Adam Scott.

Til daglig spiller han på den amerikanske PGA-touren, og han er regnet som en av de beste unge spillerne i verden. Han er ranket som nummer 20 i verden.

24-åringen har foreløpig bare én seier på PGA-touren, men har også tre andreplasser i majorturneringer.

Turneringen som spilles fra torsdag er en av få lagkonkurranser der mange av de største golfstjernene er med. Mesterskapet regnes som VM og arrangeres på Royal Melbourne.

Day og Scott er regnet som de største favorittene.

(NTB)