HYLLER DEN NYE GENERASJONEN:  Justin Rose lar seg imponere av de nye utfordrende. Foto: NTB Scanpix
HYLLER DEN NYE GENERASJONEN: Justin Rose lar seg imponere av de nye utfordrende. Foto: NTB ScanpixVis mer

Golfstjerne spår ny æra: - Nivået er ekstremt høyt

Hyller den nye generasjonen.

Jordan Spieth som verdensener og Jason Days triumf i PGA-mesterskapet markerer starten på en ny æra i golfsporten, hevder Justin Rose.

Engelskmannen, som selv har vært med i verdenstoppen i en årrekke, er imponert over den nye generasjonen golfspillere som stormer fram.

- For min egen del håper jeg at jeg fortsatt har den beste golfen foran meg. Samtidig ser jeg framover og registrerer at alle blir yngre. Dette er starten på en ny æra for golfsporten, sier Rose - og tilføyer:

- Nivået er ekstremt høyt akkurat nå.

Selv har 35-åringen imponert i alle sesongens Major-turneringer - uten å vinne noen av dem. Tilsammen står han bokført med 34 slag under par på de fire turneringene, hvilket er det fjerde beste sammenlagtresultatet i historien.

Til topps har Rose likevel ikke klart å gå. 22 år gamle Jordan Spieth står med to seirer, mens Jason Day (27) gikk til topps i PGA-mesterskapet sist helg. Med til historien hører det at fem av de seks siste Major-turneringene har blitt vunnet av enten Spieth, Day eller Rory McIlroy (26).

Det siste får Rose til å føle seg gammel, men 35-åringen akter å ødelegge det han med glimt i øyet kaller barnas bursdagsfest.

- Jeg har spilt min beste golf etter fylte 30, sier han.

I US Masters tidligere denne sesongen endte han på andreplass, 14 slag under par. Likevel var det hele fire slag opp til suverene Spieth. I US Open var han nummer 27, mens det ble sjetteplass i British Open. PGA-mesterskapet endte med fjerdeplass.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram