Golftopp avviser McIlroy-kritikk

- Har forståelse for forpliktelsene hans i USA.

FÅR SPILLE: Rory McIlroy har fått innvilget deltakelse i finaleserien på europatouren, til tross for at han ikke formelt er kvalifisert.Foto:  EPA/TANNEN  MAURY/NTB Scanpix
FÅR SPILLE: Rory McIlroy har fått innvilget deltakelse i finaleserien på europatouren, til tross for at han ikke formelt er kvalifisert.Foto: EPA/TANNEN MAURY/NTB ScanpixVis mer

Europatour-ledelsen i golf avviser at den skapte en farlig presedens da verdensstjernen Rory McIlroy ble innvilget spill i den fire turneringer lange finaleserien.

Deltakerne i finaleserien må ha spilt minimum 13 av turneringene på europatouren inneværende sesong. Det kravet har ikke nordirske McIlroy oppfylt. Likevel valgte europatourens ferske sjef Keith Pelley å gi golfstjernen grønt lys til å delta.

Det har fått mange til å undre seg om reglene ikke gjelder for alle. Selv avviser Pelley all form for kritikk. På spørsmål om han har skapt en farlig presedens, svarer han:

- Det er jeg helt uenig i. Dersom det samme hadde skjedd med en annen spiller, ville jeg gjort den nøyaktig samme analysen.

- Når det gjelder Rory, har jeg forståelse for de forpliktelsene han har hatt i USA. Eksterne leger har i tillegg bekreftet at han ikke har kunnet spille flere turneringer, fortsetter han.

McIlroy pådro seg en ankelskade tidligere i sesongen som satte han ut av spill i mange uker. Dermed gikk nordiren glipp av en rekke turneringer.

Europatourens fire turneringer lange finaleserie starter i Tyrkia senere denne måneden og avsluttes i Dubai i november.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram