Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig kan vi få en vinner mellom de to gigantene

Golovkin og «Canelo» møtes i ringen 15. september

Gennady Golovkin og Saul «Canelo» Alvarez, to av verdens beste boksere, møtes til en etterlengtet omkamp i Las Vegas 15. september, opplyser arrangøren.

OMKAMP: Canelo Alvarez og Gennady Golovkin møtes nøyaktig ett åt etter forrige kamp i ringen. Møtet skulle ta plass i mai, men Alvarez avga en positiv dopingprøve. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP
OMKAMP: Canelo Alvarez og Gennady Golovkin møtes nøyaktig ett åt etter forrige kamp i ringen. Møtet skulle ta plass i mai, men Alvarez avga en positiv dopingprøve. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP Vis mer

Det første møtet mellom de to gigantene i september 2017 endte med uavgjort.

I mai i år var det duket for omkamp, men Alvarez måtte trekke seg etter å ha testet positivt på det forbudte stoffet clenbuterol.

Selv har mexicaneren forklart at de positive dopingtestene skyldtes noe dårlig kjøtt han hadde spist. Den seks måneder lange utestengelsen er ferdigsonet 17. august.

Verdenstoppen

Alvarez har vunnet 49 av de 52 profesjonelle boksekampene han har gått. Hans eneste tap kom mot Floyd Mayweather i 2013, ifølge BBC , som først omtalte det nye tidspunktet for omkampen.

Kasakhstanske Golovkin, på sin side, tangerte verdensrekorden da han tok sin 20. strake verdensmestertittel i middelvekt i mai. Amerikanske Vanes Martirosyan, som på kort varsel erstattet dopingtatte Alvarez, ble slått på knockout av Golovkin.

Golovkin er ubeseiret på sine 39 profesjonelle boksekamper. 34 av dem har han vunnet på knockout, skriver BBC. Tidligere i juni ble han likevel fratatt en av sine IBF-titler, fordi han ikke fant en utfordrer som oppfylte kriteriene.

Brækhus-deltakelse?

Under stevnet der Golovkin gikk i ringen og slo Martirosyan, deltok også Cecilia Brækhus. Over én million HBO-seere så den norske boksedronningen slå hjemmehåpet Kali Reis på poeng i Los Angeles.

Da hun snakket med NTB i mai, fortalte Brækhus at hun håper å delta i stevnet der Golovkin og Alvarez møtes til årets største boksekamp.

- Det er det vi ser på som neste steg. Og da kan vi forhåpentligvis legge opp en litt lengre plan og gjøre ting på en litt annen måte, sa 36-åringen i mai.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media