TATT PÅ SENGA: Heurelho Gomes reagerte kraftig da Nani snappet ballen foran ham på lørdag. Keeperen trodde ballen var død, som følge av en hands. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS
TATT PÅ SENGA: Heurelho Gomes reagerte kraftig da Nani snappet ballen foran ham på lørdag. Keeperen trodde ballen var død, som følge av en hands. Foto: PHIL NOBLE/REUTERSVis mer

Gomes ble lurt av skuldrene til dommeren

Slik forklarer han komi-målet.

|||(Dagbladet): Vi har sett noen underlige scoringer i Premier League denne sesongen, sist på Old Trafford da Nani avgjorde kampen mot Tottenham i helga.

Et komisk mål som har endte med rasende Tottenham-spillere, som var sikre på at ballen var død.

Paul Scholes sørget derimot for at Nani våknet og sparket den i et tomt mål bak Heurelho Gomes til 2-0.

Oppgitt Gomes Den kontroversielle episoden skjedde seks minutter før slutt. Gomes la ballen ned i boksen, for han trodde Spurs var tildelt frispark etter en Nani-hands. United-spilleren tok tak i ballen etter at han mente han skulle hatt straffespark.

- Hele stadion så hva som skjedde, det er umulig for dommeren å ikke se at det var hands, sier Gomes til ESPN Brasil.

Dommer Mike Clattenburg hadde ikke blåst. Likevel var den brasilianske keeperen sikker på at ballen ikke var i spill.

- Han signaliserte ikke at vi skulle spille videre, slik du vanligvis forventer. Da jeg la ballen ned på matta, begynte han å gestikulere med skuldrene. Han skal bruke armene sine, mener Spurs-målvakten.

Som oppdaget hva som var i ferd med å skje for seint.

- Kunne løst situasjonen bedre - Det var først da jeg så Scholes rope til Nani at han skulle skyte, jeg reagerte.

Nani hørte Scholes rope og han tuppet ballen lett i mål. Dommer Clattenburg godkjente scoringen, løp så ut til linjemannen - men endret ikke mening som følge av deres samtale.

NFFs dommersjef Rune Pedersen mener dommeren kunne løst situasjonen bedre.

- Hvis dommeren ser handsen er det fullt lovlig å bruke fordel, for keeperen står med ballen i hendene. Dommeren hadde ikke blåst, og ergo var ballen i spill. Lovmessig har ikke dommeren gjort noe feil, sa han til Dagbladet på søndag.

- Han kunne dømt for handsen alle så. Det er veldig uvanlig å bruke fordelsparagrafen i den type situasjoner. Dommeren har ikke begått noe regelbrudd, men det spørs hvor smart løsningen han valgte er, for å si det sånn.

PS! Tottenham-manager Harry Redknapp risikerer straff for sine reaksjoner etter kampen. Selv varsler han medieboikott om han blir dømt.

SONER I KVELD: Heurelho Gomes ble utvist i Milano for to uker siden, og har karantene mot Inter i Champions League i kveld. Foto: ANTONIA CALANNI/AP
SONER I KVELD: Heurelho Gomes ble utvist i Milano for to uker siden, og har karantene mot Inter i Champions League i kveld. Foto: ANTONIA CALANNI/AP Vis mer