OPPREISNING: Heurelho Gomes hadde skylda for utlikningsmålet og dette straffesparket, men stoppet Didier Drogba fra å sikre Chelsea alle tre poengene.Foto: SCANPIX/EPA/FELIPE TRUEBA
OPPREISNING: Heurelho Gomes hadde skylda for utlikningsmålet og dette straffesparket, men stoppet Didier Drogba fra å sikre Chelsea alle tre poengene.Foto: SCANPIX/EPA/FELIPE TRUEBA Vis mer

Gomes tabbet seg ut to ganger - men reddet poeng

Forærte Chelsea scoring og straffe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tottenham - Chelsea 1-1.

Heurelho Gomes hadde en fryktelig tid som fersk Tottenham-målvakt, men i løpet av de to siste årene har brasilianeren vist seg som en av Premier Leagues beste mellom stengene.

I storkampen mot Chelsea i kveld kom Spurs-fansens vonde minner tilbake.

Gomes mistet et Didier Drogba-skudd i eget nett, og sørget med det for at Tottenham måtte nøye seg med ett poeng mot smått kriserammede Chelsea på hjemmebane.

Da han i tillegg laget straffe på overtid så kvelden stygg ut, men den feilen rettet brasilianeren opp selv med en god redning på innbytter Drogbas svake spark.

- Det så ut som alle de tre poengene skulle forsvinne, men han gjorde en god redning. Jeg syns uavgjort er greit, sier Tottenham-manager Harry Redknapp.

At også-innbytter Frank Lampard ikke tok det straffesparket som vanlig, er det andre store samtaleemnet etter poengdelingen på White Hart Lane.

- Det var ikke noe vi hadde snakket om på forhånd, men Didier er tøff nok til å ta det ansvaret. Du treffer noen ganger, og bommer noen ganger, sier kaptein John Terry, som har tro på at Chelsea vil reise seg etter en periode med dårlig form.

- Vi fortjente å vinne, spesielt i andre omgang dominerte vi. All ære til Tottenham som startet bra, men etter pausen liknet vi mer på det Chelsea-laget folk kjenner. Ingen av lagene har funnet storformen ennå, så kan vi gjøre det i løpet av jula er det gode muligheter, sier han.

Treg innledning
Kampen på White Hart Lane ga et veldig dårlig førsteinntrykk, og de første ti minuttene var lite gledelig underholdning i julemåneden.

Men kvaliteten steg for en gangs skyld i takt med temperaturen ute på matta, og første omgang ble etter hvert en herlig blanding av store sjanser, voldsomme dueller og knallharde taklinger.

Etter et drøyt kvarter fikk hjemmelaget den første scoringen.

Jermain Defoe slo inn mot Roman Pavljutsjenko inne i feltet, russerens førsteberøring var alt som skulle til for å passivisere et allerede tafatt Chelsea-forsvar, og avslutningen ned i venstre hjørnet var like nådeløs.

Slurv
Chelsea har ikke vunnet mer enn en av de siste seks kampene, og førsteomgangen i London fortalte mye om hvorfor.

Stadig slurv i pasningsspillet gjorde gjestene sårbare gang på gang, og en god Petr Cech og en enda bedre John Terry var til tider det eneste som sto mellom Tottenham og en økt ledelse.

Spurs er imidlertid heller ikke noen forsvarsmur, så Chelsea fikk også sitt.

Salomon Kalou headet like utenfor etter en corner, og Nicolas Anelkas enkle scoring fra kloss hold ble korrekt annullert for offside.

Det sto 1-0 til pause.

Drogba inn
Carlo Ancelotti valgte noe overraskende å vrake Didier Drogba fra start. Det korrigerte han før andre omgang.

1-0: Roman Pavljutsjenko brukte en berøring på å legge ballen til rette, og en på å dunke den ned i Petr Cechs venstre hjørne.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez
1-0: Roman Pavljutsjenko brukte en berøring på å legge ballen til rette, og en på å dunke den ned i Petr Cechs venstre hjørne.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

Ivorianeren var også mannen bak Chelseas første farlighet etter hvilen, da han skjøt hardt og godt fra langt hold, og testet Heurelho Gomes etter bare et par minutter.

Chelseas innledningsvise dominans avtok etter hvert.

Harry Redknapp erstattet Jermain Defoe med Peter Crouch, og straks hadde hjemmelaget muligheten til både å kontre med raske Aaron Lennon og Gareth Bale, og å slå langt mot Crouch.

Etter halvspilt omgang bar det sistnevnte nesten frukter, da Alan Hutton fant spissen med innlegget fra høyre, men Crouch ble blokkert i headingsøyeblikket.

Giganttabbe
Så inntraff uhellet med stor «u».

Tjue minutter gjensto da Didier Drogba skjøt så hardt han bare kan fra skrått hold, etter en småslapp duellinnsats av Michael Dawson som ellers hadde et godt comeback som kaptein etter skade.

Skuddet gikk rett på Heurelho Gomes, men en kombinasjon av kraften og dårlig håndverk av keeperen gjorde at ballen fortsatte via brasilianerens hansker, og i en fin bue inn i nettet.

Tottenham-fansen kjente gufset av en bommert-fortid som lenge har virket død og begravet.

Det gufset kjentes enda bedre på overtid.

Gomes ramlet over Ramires inne i Tottenham-feltet, og Mike Dean pekte på straffemerket. Men den gangen kom Gomes best ut av duellen med Didier Drogba, og sørget for at det endte 1-1.

Dermed har Chelsea fortsatt bare en seier på de siste syv kampene, og vil nok føle at ett poeng er dårlig betalt etter en straffemulighet helt på tampen, men det er nok en følelse hjemmelaget også kjenner på.

- Vi så ganske komfortable ut før pause, men de presset oss i andre omgang. Jeg ba spillerne om å fortsette å angripe og ikke la seg presse tilbake på banen, men Chelsea skal ha skryt for det de gjør etter pause, sier Harry Redknapp.

- Vi viser at vi kan måle oss med hvem som helst, og vi mangler faktisk en del toppspillere, så vi kommer til å bli enda bedre. Det gjelder forøvrig Chelsea også, folk lurer på hva som er galt med Chelsea, men det er så enkelt at viktige spillere har vært skadet, mener Spurs-bossen.

Premier League søndag:

Bolton — Blackburn 2-1 (0-0).
Bo: Fabrice Muamba (65), Stuart Holden (88). Bl: Mame Biram Diouf (87).
T: 24.471.
Rødt kort: Mark Davies (56), Bolton.
Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Wolverhampton — Birmingham 1-0 (1-0).
W: Stephen Hunt (45).
T: 25.150.

Tottenham — Chelsea 1-1 (1-0).
T: Roman Pavlijutsjenko (15). C: Didier Drogba (70).
T: 35.787.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer