KORT PROSESS: Mario Gomez' tidlige scoring sørget for at det ble direkte uspennende i kampen om avansement til gruppespillet. Foto: SCANPIX/REUTERS/Miro Kuzmanovic
KORT PROSESS: Mario Gomez' tidlige scoring sørget for at det ble direkte uspennende i kampen om avansement til gruppespillet. Foto: SCANPIX/REUTERS/Miro KuzmanovicVis mer

Gomez gjorde kort prosess med Zürich

Bayern enkelt til gruppespillet i Champions League etter tidlig scoring.

FC Zürich - Bayern München 0-1 (0-3 sammenlagt).

En tidlig scoring av Mario Gómez fjernet siste rest av spenning, og Bayern München kunne spasere til mesterligaen.

Den tyske storklubben hadde et godt utgangspunkt etter 2-0-seier i første kamp mot Zürich, men den sveitsiske klubben hadde ikke gitt opp. Foran 23.600 tilskuere på utsolgte Letzigrund håpet hjemmelaget å sjokkere, men allerede i det 7. minutt knuste Gómez mesterligadrømmen.

Thomas Müller, som spilte i stedet for en småskadd Arjen Robben, ristet av seg Ricardo Rodriguez og fant en udekket Gómez, som på måljegervis avsluttet fra 14 meters hold.

Gómez var Bayerns toppscorer i mesterligaen forrige sesong med åtte mål, men han misbrukte flere store muligheter i den første kampen mot Zürich.

Bayern-målet betydde at Zürich måtte score fire ganger for å gå videre, og alle forsto at den oppgaven var for stor. Også Bayern, som i sommerheten ikke brukte flere krefter enn nødvendig for å trygge 1-0-seieren.

— Vi ville ha et tidlig mål, og da vi fikk det var jobben nesten gjort, sa Bayern-kaptein Philipp Lahm.

— Det er veldig viktig at Bayern er med i mesterligaen, men presset ble mye mindre etter den tidlige scoringen, sa trener Jupp Heynckes.

Toppseedet Bayern blir toppseedet i gruppetrekningen i Monaco torsdag. Det betyr at laget slipper å møte lag som Barcelona, Real Madrid, Manchester United og Chelsea, men det blir nok av farlige motstandere på øvrige seedingsnivåer.

Noen «ønskemotstandere» blir det også i trekningen, blant andre to av lagene som kvalifiserte seg tirsdag. Ailton scoret to ganger da APOEL Nikosia slo Wisla Krakow 3-1 og sørget for at Kypros igjen blir representert i mesterligaen.

Genk fra Belgia måtte ha straffespark for å slå ut Maccabi Haifa etter at begge kamper endte 2-1 til hjemmelaget. Laszlo Köteles i målet ble helt da Genk vant straffesparkkonkurransen 4-1.

APOEL og Genk seedes begge på nivå fire, sammen med blant andre Borussia Dortmund og Napoli som sikkert vil være mindre populære motstandere.

(NTB)