Bafetimbi Gomis ble matchvinner på Liberty Stadium mot Manchester United - Foto: Reuters / Rebecca Naden
Bafetimbi Gomis ble matchvinner på Liberty Stadium mot Manchester United - Foto: Reuters / Rebecca NadenVis mer

Gomis senket United

Hjemmelaget snudde 0-1 til 2-1

• Swansea - Manchester United 2-1 (0-0)

(Dagbladet:) Sesongens første tap er et faktum for Manchester United etter at Andre Ayew og Bafetimbi Gomis senket "de røde djevlene". Til tross for dette tror ikke manager Louis van Gaal at det er mangelen på en goalgetter som er problemet for United.

- Først må man skape sjanser og når man skal score mål så må man ha flaks. Det har vi ikke for øyeblikket, fortalte van Gaal til BBC etter kampen.

United med mest ball, Swansea med sjansene Gjestene fra Manchester åpnet kampen best og styrte mesteparten av banespillet tidlig. Til tross for dette var det Swansea som spilte seg frem til de største sjansene

Jonjo Shelveys lavt slåtte frispark i det 25. minutt endte til slutt opp hos Gylfi Sigurdsson inne i boksen. Islendingen fikk fyrt av, men skuddet trillet utenfor Sergio Romeros lengste stolpe.
Det skulle ikke ta lenge før Swansea igjen var på farten når Shelvey kun minuttet etter fikk tredd igjennom Bafetimbi Gomis. Franskmannen fikk dratt av en spiller på vei igjennom boksen, men skuddet spratt innom stolpen på vei over dødlinja.

  Mata-mål United var gode i det oppbyggende spillet og kunne spilt seg til flere sjanser, men med en Wayne Rooney som fortsatt sliter med å finne formen i Premier League så hadde de ingen til å omsette sjansene i første omgang.

Andre omgang startet igjen vel positivt for United og i det 48.minutt fosset Luke Shaw nedover venstresiden for United. Hans innlegg passerte Rooney inne boksen, men Juan Mata bredsidet bortelaget i føringen.

Ayew og Gomis tar over Derfra skulle veldig mye handle om hjemmelaget som jobbet seg vei inn i kampen igjen. Da timen var spilt fikk de honnør for strevet da Gylfi Sigurdsson svingte inn et innlegg som traff Ayew perfekt. Ghanserens hodestøt hadde nok kraft i seg til å slå Sergio Romero i United-buret, som slapp inn sitt første Premier League-mål i karrieren.

Mer problemer skulle det blir for Romero kun få minutter. Ayew spilte en nydelig utsidepasning til Gomis som igjen fant rom blant Uniteds forsvarere. Avslutningen var ikke av det høyeste kaliberet, men snek seg forbi en utslått Romero i United-buret. Swansea hadde snudd det på Liberty Stadium.

United kastet innpå Marouane Fellaini i et desperat håp om å få med seg noe, men den digre belgieren klarte ikke å påvirke resultatet. Wayne Rooney hadde muligheten til å rette opp inntrykket mot slutten av kampen, men hans sjanse ble rensket unna av Swanseas kaptein Ashley Williams. Rooney selv mente han skulle hatt straffe, men reprisene viste at det hadde vært i strengeste laget.

Tapet er Uniteds første denne sesongen og betyr at de røde djevlene tar landslagspause på femteplass i Premier League. Swansea på sin side har til gode å tape i ligaen i år og ligger på fjerdeplass.

Hang ikke med - Motstanderen endret formasjonen etter 1-0 og vi klarte ikke å henge med. Det er ikke bra, fortalte United-manager Louis van Gaal etter kampen.

- Vi tapte kampen på de fem minuttene og det er synd, fordi vi kontrollerte. Vi må være kompakte, men vi var nok for dominante til å gjøre det, fortalte van Gaal etter kampen som også fortalte engelsk presse at dagens tap ikke endrer hans syn på kjøp eller salg de siste par dagene av overgangsvinduet.

Modige og klinske - Vi nøt dette. De første 20 minuttene startet United veldig godt, men i andre omgang så var vi fantastiske, sa Swansea-sjef Garry Monk etter kampen.

- Spillerne var modige og vi var kliniske når vi trengte. Vi endret til en diamant-formasjon i andre omgang og det hjalp oss, fortalte Monk etter kampen.