Goop tigger ingen om V75-seier

Den svenske superkusken Bjørn Goop kjører flere interessante objekter i den svensk/norske V75-omgangen på Solvalla lørdag. Tigger er en av dem.

• Her er sjansen til å vinne 68 millioner!

I Harper Hanovers Lopp (V75-7) som er en styrkeprøve hvor hestene traver i full fart i 3140 meter er råsterke Quarcio du Chene Goop-stallens håp. Capriccio-sønnen skal forsøke å snyte verdensrekordholder og styrkefenomen Milord de Melleray for konfekten. Milord de Melleray vant løpet og satte like godt verdensrekord i fjor. 500 000 svenske kroner venter vinneren.

- Quarcio du Chene virker fin i trening. Han var bra sist til svensk rekord i seiersløpet på Halmstad.

Hesten har vært matchet nettopp for dette løpet i to måneder. Det er en hest med stor kapasitet. Vi var heldige og fikk en bra utgangsposisjon. Jeg tror kanskje ikke han kan utnytte springsporet til fulle, men vi håper på en fin posisjon. Da tror jeg det skal rekke en bit, sier kusk Bjørn Goop.

Global Investment står perfekt til i spor to i V75-6. Pine Chip-sønnen har bekreftet at han har toppformen inne i sine to siste starter.

- Global Investment galopperte fra start sist. Da travet han uten sko, og da er han ikke like sikker. Han travet et bra løp etter galoppen. Denne gang kommer han ut med sko fremme. Han blir rappere i steget da. Jeg vet ikke om vi klarer å hente en lengde på Turnaround. Vi er avhengig av en fin posisjon. Hesten kjennes bra ut i trening, og jeg håper og tror vi kjemper i toppen, sier kuskestjernen.

Med Steinlager hjemme på stallen på Løkene gård får Bjørn Goop sjansen bak den franske suksess-trener Fabrice Souloys håp i Elitloppet, Oiseau de Feux søndag. Biesolo-hingsten har vunnet 13 av 39 løp og tjent nærmere 11 millioner kroner og har rekorden 1.10,9. Det er første gang hesten kuskes av Bjørn Goop. Oiseau de Feux starter i kvalifiseringsløp to. Den startraske hesten står i spor tre.

Oiseau de Feux har vunnet Finlandia Ajo i år, Europaderbyet 2006 og Hugo Åbergs Memorial 2007. 6-åringen hadde sitt gjennombrudd i fjor da han ble Europamester og vinner av Grand Circuit-serien. Dette gjelder søndag. Først er superkusken i fokus i de fleste V75-løpene lørdag.

VANT PÅ BJERKE. Tigger og Bjørn Goop hadde full kontroll på Oslo Grand Prix-dagen på Bjerke. Det kan bli ny seier på Solvalla i dag. Foto: HESTEGUIDEN.COM
VANT PÅ BJERKE. Tigger og Bjørn Goop hadde full kontroll på Oslo Grand Prix-dagen på Bjerke. Det kan bli ny seier på Solvalla i dag. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Bjørn Goops vurdering av egne oppsitt:

- Nong Lin(1.løp) har trent fint og kjennes bra for dagen. Hun er matchet for dette løpet. Hoppa leverte et bra løp sist. Hun står fint inne i løpet grunnlagsmessig. Sporet er ikke det beste da hun blir overfløyet herfra. Det kan bli sjanseartet, men jeg håper på en fin innsats med rett løp.

- Pine Princess L. (2.løp) var jeg fornøyd med sist. Hun hadde ikke konkurrert på et år. Hun ble litt stri, men jeg synes hun fullførte løpet greit. Hun virker ok i trening, støter på tøffe hopper og trakk i tillegg et dårlig spor. Det blir vrient, men jeg tror på en fin innsats.

- Sky Launcher (V75-2) traver alltid gode løp. Vi trakk et fint spor. Han vokser en klasse i tet, og da er mye gjort. Jeg er usikker på om vi kommer til tet her. Jeg håper han kan hente seg en bra premie, men har ikke de største seiersambisjonene.

- Tigger (V75-3) kjennes fin ut om dagen. Spor ni mot gode Passionate Kemp, Fama Currit og Maid For Tag ser vanskelig ut. Det kan bli posisjonsproblemer fra start.

- Solitary Man (V75-5) er tvilsomt startende.

- Premier League (13.løp) har trent bra, men har helt feil utgangspunkt. Han står iskaldt til i spor tolv på en sprint.

Det ventes rekordomsetning på Solvalla. I fjor passerte omsetningen 100 millioner. En norsk alenebong kan kvittere ut nær 68 millioner kroner lørdag.

Obs! Når det gjelder Bengts travtips, er det dataproblemer med den svenske løpsoppstillingsfilen. Tilbudet er redusert, men V75-tips og mulighet for spill ligger ute. Papirutgaven har som vanlig sin service. Det er fullt mulig å levere spill på alt på www.dagbladet.no/hestesport under tab for spillekupong.