Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gorilla-Maier vant - igjen

SCHLADMING (NTB): Hermann Maier tok en ny overlegen seier i alpinløypa i dag, da han vant super-G med 1,19 sekunds margin til Andreas Schifferer. «Den utenomjordiske», som Østerrikes alpinsjef Hans Pum kaller ham, er knusende overlegen for tiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg var den beste jordiske kjøreren i dag. Hermann er fra en annen planet, sa Schifferer.

- Jeg kjører bare ned bakken, og ferdig med det. I øyeblikket stemmer det meste, sa 25-åringen som har vunnet seks renn i tre ulike disipliner i vinter. Han har vunnet alle de tre super-G-rennene, og med tre strake har han tangert rekorden til Kjetil André Aamodt fra 1993.

Han ble tiljublet av et entusiastisk publikum i Schladming, om lag fire mil fra hjembyen Flachau.

Sju seire

- Egentlig er det sju seire. Jeg ble disket for å ta av meg skia for tidlig i Val d'Isere, men jeg var best der også, presiserer den tidligere mureren som for ett år siden var totalt ukjent utenfor hjemlandet.

Østerrikerne mente at han ikke var noe å satse på, og først i godt voksen alder klarte han å overbevise de ansvarlige om at han fortjente en sjanse i verdenscupen. I februar i fjor slo han gjennom med brask og bram.

Hans Pum har mye å glede seg over. Stefan Eberharter og Rainer Salzgeber fulgte opp og sikret firedobbelt hjemmeseier. Maier økte sin ledelse i verdenscupen totalt. Han er nå 371 poeng foran toeren Eberharter. Østerrike har vunnet 13 av 18 verdenscuprenn for menn.

Norsk skuffelse

Det ble en ny skuffende dag for de norske. Kjetil André Aamodt ble best med 26. plass, mens Lasse Paulsen ble nummer 27. Lasse Kjus kjørte ut.

- Jeg vet ikke hva som skjer, men jeg må bare fortsette å prøve. Det er ikke stort annet å gjøre enn å stå på og håpe at det skal gå bedre, sa Aamodt som kommer til å kjøre alle rennene framover.

Kjus var tilbake i løypa etter at han måtte stå over gårsdagens renn på grunn av et uhell på basketballbanen under lekbetont trening fredag.

- Jeg hadde ingen problemer med skaden, men ble sjokkert da jeg misset en port og var ute. Løypa var veldig isete, og jeg klarte ikke å holde linja, sa Kjus som også kommer til å ta med seg alle rennene i jakt på OL-formen.

Ikke OL-klar!

Fem av de seks første i dagens renn kjørte feil, men fra startnummer åtte lot ikke Maier seg hemme av det. Han kjørte på grensen av det mulige hele veien, og kom seg i mål til overlegen seier.

Bredden i Østerrikes lag er så stor at ingen ennå har fått klarsignal til OL, heller ikke Maier.

- Vi har ikke bestemt oss for hvem som skal til Nagano, men Maier har en god sjanse til å komme med på super-G-laget, sa treneren Werner Margreiter i et godt forsøk på å sette verdensrekord i understatement.

VANVITTIG BRUTAL:</B> Østerriske Hermann Maier er uslåelig om dagen. I dag var han overlegen i super-G-rennet i Schladming.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!