- Gørrgodt å vinne etter et spurtoppgjør

Johaug spurtslo Kowalczyk, og tok sin første verdenscupseier i Lahti.

FØRSTE VERDENSCUPSEIER: Therese Johaug spurtslo Justyna Kowalczyk med noen få nødvendige centimeter, og tok med det sin første verdenscupseier på dagens 10 kilometer med skibytte. EPA/PEKKA SIPOLA/SCANPIX
FØRSTE VERDENSCUPSEIER: Therese Johaug spurtslo Justyna Kowalczyk med noen få nødvendige centimeter, og tok med det sin første verdenscupseier på dagens 10 kilometer med skibytte. EPA/PEKKA SIPOLA/SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Therese Johaug spurtslo Justyna Kowalczyk og tok med det sin første verdenscupseier på dagens 10 kilometer med skibytte.

- Det føles veldig bra, og det var gørrgodt å vinne etter et spurtoppgjør, sier Johaug til TV 2 Sporten etter løpet.

- Jeg tror nok at de hjemme tenkte at dette blir nok en andreplass da jeg kom inn på oppløpet sammen med Kowalczyk. Det var derfor ekstra deilig å vise at jeg kunne være sterkest også i en spurt.

Imponert Bjørgen Marit Bjørgen var veldig imponert av Johaug etter løpet.

- Imponerende av Therese at hun slo en så sterk spurter som Kowalczyk. Therese har lagt ned en fantastisk jobb det siste året. Jeg så i hele sommer og høst at hun hadde noe på gang, sa Bjørgen.

Selv endte hun på en skuffende 4. plass. Hun hadde ikke dagen, og falt lenger og lenger bak etter skibyttet. I mål var hun 23 sekunder bak Johaug.

- I dag var jeg ikke bedre. Jeg er fornøyd og glad for 4.-plassen, og det var ekstra moro at Therese vant, sa Bjørgen ifølge NTB.

- Jeg var sliten etter klassiskdelen, men jeg kom igjen i løpet av siste del av skøytingen. Det er ofte slik at jeg «får» det om jeg er sliten etter klassiskdelen, sa Bjørgen.

Kjørte knallhardt Etter skibytte kjørte jenta fra Dalsbygda hardt, og bare Kowalczyk klarte å holde følge.

Italienske Ariana Follis klarte ikke følge de to, og de kom inn på stadion sammen med Kowalczyk i tet.

Johaug prøvde å starte spurten tidlig, men klarte ikke å snike seg foran polske Kowalczyk. Det skulle dermed bli avgjort på oppløpet.

Det var helt likt med tyve meter igjen, men der fikk Johaug de nødvendige centimeterne.

Hun fikk såvidt en fot over mållinja, og vant med det seiren på fotofinish.