- Gøy å få sjansen igjen

Parr fikk tillit på topp, og leverte.

(Dagbladet.no): Aalesund - Molde 1-1 (1-0).

Aalesund-trener Sören Åkeby hadde i forkant av kampen mot Molde satt inn Jonathan Parr som Tor Hogne Aarøys spissmakker. Idéen var å skape mer bevegelse bak lufttårnet enn hva brasilianske Diego Silva normalt gjør.

Noe heldig scoring

Og for en uttelling. Etter å ha truet Molde ved flere anledninger lyktes de kort tid før pause.

Aarøy headet en lang ball ned til Parr, som brukte det første touchet på å legge til rette, og det andre til å fyre avgårde et skudd Jan Kjell Larsen nok burde tatt, men slapp forbi seg til 1-0.

- Jeg tror han (Larsen) ser skuddet litt sent, men mål er mål, sa en glad 19-åring til TV2 etter kampen.

Parr har mest blitt brukt på kanten de siste årene, men synes det var morsomt å spille på topp. En posisjon han ikke er helt uvant med.

- Jeg spilte mer spiss før, når jeg var en del yngre. Men det var gøy å få sjansnen igjen, og jeg synes det gikk greit.

1-0: Jonathan Parr sender hjemmelaget foran mot slutten av første omgang. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix
1-0: Jonathan Parr sender hjemmelaget foran mot slutten av første omgang. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix Vis mer

Tannløse

I en noe bølgende første omgang tok vertene kommandoen fra start, men sjansene de skapte var ikke de største.

Verken Aarøys heading etter corner, skuddet rett på fra Mathisen eller skuddet utenfor fra Holm klarte å sette Molde-keeper Jan Kjell Larsen på de virkelige prøvene.

I stedet var det bortelaget som fikk kampens første store sjanse, etter 20 minutter.

Mame Biram Diouf ble trillet gjennom på høyre, chippet ballen enkelt over en utrusende Lie og til Rune Ertsås, som for åpent mål satte ballen i tverrliggeren.

Ti minutter Molde

Og plutselig var rollene snudd på hodet, og i en timunuttersperiode det var blåtrøyene som styrte spillet.

Lie var våkent ute og fikk slått bort et gjennomspill like foran Diouf. Kombinasjonen upresishet og sterk sol var nær å få Koskela til å overliste U21-keeperen, og verken Gjerde eller Mota traff mellom stengene.

- Gøy å få sjansen igjen

I tillegg skulle Rune Ertsås muligens hatt et straffespark etter en duell med Aalesunds Kibebe.

- Jeg hadde Kibebe på meg, og han tok standfoten min. Den er soleklar. Vi sleit i starten, og det hadde vært gull verdt om vi fikk den, kommenterte Ertsås etter kampslutt.

Fortjent ledelse

Så tok Aalesund over igjen. 39 minutter var spilt da et skudd fra Peter Orry Larsen gikk i hodet på en forsvarer og satte opp Alexander Mathisen på ti meter. Stanga sto imidlertid i veien for scoring fra den tidligere Vålerenga-spilleren.

Men bare like tok hjemmelaget ledelsen, et pauseresultat som etter hendelsesforløpet kan sies å ha vært helt fortjent.

Men det var et annet Molde som entret Color Line stadion etter hvilen, og det tok snaut ti minutter før lagene var status quo.

Svake markeringer

Toni Koskelas corner fra høyre var presis, Mame Biram Diouf tok sats, og da han i tillegg fikk stå alene og heade ble ikke oppgaven med å stange inn utlikninga altfor vrien.

Molde var skuddvillige uten å skape voldsom furore i den første omgangen, og tendensen var den samme i andre.

Koskela, Rindarøy og Koskela testen skuddfoten uten uttelling, men det var Daniel Berg Hestad som kom nærmest seiersmålet for Molde.

Halvveis i omgangen var det, som ved scoringa, slett markering i Aalesunds bakre ledd, og veteranen fikk stå helt alene på bakre stolpe, men volleyforsøket skled av foten og traff ikke mål.

- Innledninga var bedrøvelig dårlig. Men i andre omgang lot vi dem løpe, spillet ble annerledes, og vi skapte sjanser. Ett poeng er bedre enn ingenting, var uttalelsen fra Molde-trener Kjell Jonevret.

Skapte lite

Aalesund var på sin side ikke like hvasse etter sidebyttet, og selv om kombinasjonen Aarøy-Parr til tider var toneangivende slet laget med å etablere skikkelig angrepsspill.

Farlig ble det likevel da hjemmelaget kontret etter etter 68 minutter, men Parr brukte litt for lang tid og pasningsforsøket mot Aarøy ble blokkert.

Og da de prøvde suksessformelsen fra 1-0, Aarøy-heading til Parr-skudd, sto Jan Kjell Larsen i veien.

Første U siden i fjor

Bortelaget var det beste i sluttminuttene, men klarte ikke omsette nesten-mulighetene i nettkjenning, og dermed endte det med poengdeling i slaget om nordvest.

- Vi hadde hver vår omgang. Vi hadde flere sjanser til å avgjøre kampen, men hadde ikke nok kraft i laget, mente Aalesunds trener Søren Åkeby, ifølge NTB.

Flere skader den siste tiden ødela for hjemmelaget, mente treneren.

- Vi har vært igjennom en periode med mange skader. Det har sin innvirkning på laget.

Det har vært få på trening den siste måneden. Men det var greit nok med 1-1, sa han etter kampen som endte en lang rekke for Aalesund - sist laget spilte uavgjort var 2. juli i fjor, for 24 kamper siden.

Sett din egen børs: