- Gøy å rote det til i toppen

Tomasz Sokolowski ser fram til en tøff sesonginnspurt.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Lyn - Stabæk 3-2.

Med tre poeng på hjemmebane tok Lyn et gigantisk steg nærmere Tippeligatilværelse i 2008. Før kampen var terminlista et skummelt syn for et lag som gradvis har rast ned på tabellen, og for et lag med poengvegring på bortebane var neppe kamper i Bergen og Trondheim ideelt.

Nøkkelen måtte finnes på Ullevaal.

- Før kampen mot Stabæk tenkte jeg at vi måtte ta poeng i de tre hjemmekampene, og det er klart dette virker inn på mentaliteten i laget, sa en fornøyd Sokolowski til Dagbladet.no etter kampen.

For Sokolowski fryktet det verste da Stabæk kjørte på som verst, og reduserte til 2-1 med ti minutter igjen på klokka. Lyn ledet nemlig med samme sifre på Nadderud tidligere i sesongen, men to sene scoringer av Stabæk snudde kampen trill rundt.

- Jeg fryktet faktisk 2-3 litt. Men vi var skikkelig lojale mot hverandre i dag.

Han har ingen forklaring på hvorfor laget står med sterke sju hjemmeseire, men stadig går på smeller borte. I forrige runde gjorde Lyn det meste riktig mot Tromsø, men ble stående tomhendte etter kampslutt.

- Kanskje vi bare ikke er kyniske nok, undrer midtbanesliteren.

FRYKTET STABÆK-COMEBACK: 
Thomasz Sokolowski ble kåret til banens beste av juryen på Ullevaal i går kveld. Her jubler han og Lyn-gutta stort for sesongens sjuende hjemmeseier. Foto: Scanpix
FRYKTET STABÆK-COMEBACK: Thomasz Sokolowski ble kåret til banens beste av juryen på Ullevaal i går kveld. Her jubler han og Lyn-gutta stort for sesongens sjuende hjemmeseier. Foto: Scanpix Vis mer

På Ullevaal ble nemlig de 4350 tilskuerne vitne til to scoringer av hjemmelaget i den første omgangen, begge tatt fra øverste hylle. Først headet Tommy Berntsen hovedstadslaget i ledelsen med en kontrollert heading fra sekstenmeterstreken, før Espen Hoff doblet ledelsen med en følsom lobb fra liknende avstand.

- Begge målene var flotte. Først den lange headinga som gikk og gikk fra Berntsen, og så Hoff. Jeg trodde først han la inn, men så dalte den inn.

Dermed er presset litt mindre på laget i den kommende kampen mot Brann. Sokolowski ser i alle fall fram til innspurten, hvor storkampene står i kø. Han trenger sjelden å motiveres til innsats, men innrømmer at det er ekstra moro å krølle det til for topplagene.

- Å rote det til der oppe er jo moro, og det er jo en stund siden vi klarte akkurat det mot Stabæk. Det var en herlig start på uka.