- Gøy å score i min første kamp fra start

Håvard (17) lurte Jarstein da Vålerenga slo Viking 2-0.

KALD 17-ÅRING: Håvard Nielsen setter ballen rolig og behersket forbi Rune Almenning Jarstein, og gir Vålerenga ledelsen 1-0 i hans første kamp fra start i Tippeligaen. Foto: Lars Kristian Aalgaard, Scanpix
KALD 17-ÅRING: Håvard Nielsen setter ballen rolig og behersket forbi Rune Almenning Jarstein, og gir Vålerenga ledelsen 1-0 i hans første kamp fra start i Tippeligaen. Foto: Lars Kristian Aalgaard, ScanpixVis mer

(Dagbladet): Viking - Vålerenga 0-2

Vålerenga og Viking fikk de to øverste plassene da Dagbladet tippet utfallet av årets tippeliga. Allerede i første runde møttes to av årets største medaljekandidatOg det var Martin Andresen og Oslo-laget som tok første stikk mot gamlesjefen fra landslaget, Åge Hareide.

Viking førte mye av kampen, men Vålerenga var både gode og litt heldige defensivt, og dyktige og effektive på kontringer.

Vålerengas unggutt Håvard Nielsen scoret i sin første kamp fra start i Tippeligaen.

- Vi har hatt en del småskader, så da får vi andre sjansen. Jeg synes ikke jeg spilte veldig bra, men det er selvsagt gøy å score i debuten min fra start, sier 17-åringen til TV 2 Sport.

Stor Viking-sjanse Før pausene hadde lagene hver sin store sjanse.

Andre Danielsen sto for Vikings beste mulighet, men nikket rett på Vålerenga-keeper Lars Hirschfeld.

Vålerenga scoret på sin store mulighet. Et langt utspill fra Hirschfeld havnet hos Mohammed Fellah, som spilte en stikkpasning fram til 17-åringen Håvard Nielsen.

Tenåringen brukte farta si til å legge Viking-forsvaret bak seg, og alene med landslagskeeper Rune Almenning Jarstein så han iskald og rutinert ut, og vippet ballen forbi keeper med utsiden av foten.

Birkir Bjarnason fikk en god mulighet tidlig i andre omgang, men Hirschfeld lå i full strekk og reddet skuddet fra litt innenfor 16-meteren.

Kontring avgjorde Valon Berischa fikk en mulighet på volley midt i omgangen, men skjøt rett på Hirschfeld.

Viking presset på for utlikning, og Vålerenga hadde tur da Hirschfeld slo ballen i egen tverrligger etter en innoverskrudd corner.

Alt pekte mot utlikning for Viking, men når marginene ikke stemte for et friskt satsende hjemmelag, gikk det slik det ofte går. Det åpnet seg en mulighet på en kontring. 

To av Vålerenga-innbytterne sto bak målet som punkterte kampen. Dawda Leigh førte framover, og fikk med seg Bojan Zajic. Serberen fikk ballen litt heldig med seg inn i feltet, dro seg rundt Jarstein og satte ballen i åpent mål.

Ut på byen - Kampen likner litt på 2-0-seieren på Ullevaal i fjor, den var også en helt jevn kamp som vi bikket til vår fordel, sier Vålerenga-trener Martin Andresen til TV 2 Sport.

Han mener laget hans framsto som solid, men at det var synlig at en del spillere mangler litt på toppformen. Blant annet spilte Mohammed Fellah og Bojan Zajic bare én omgang hver. Fegor Ogude spilte hele kampen til tross for lite treningsgrunnlag, mens Kristofer Hæstad spilte med teipet nakke på grunn av en kink.

Viking-trener Åge Hareide var ikke alt for misfornøyd med eget lag, men mer opptatt av at Vålerenga kom til Stavanger for å forsvare seg.

- Vi trykker på det vi kan mot et Vålerenga-lag som forsvarer seg veldig godt. De ville forsvare seg og kontre på oss, og det var de flinke til, sier Hareide.

Martin Andresen gir spillerne sine full frihet til å feire seieren i kveld.

- Det er to uker til neste kamp, så det er nok en del som går ut i kveld, sier Martin.

Så spørs det om den første målscoreren får bli med lagkameratene inn på utestedene. Håvard Nielsen fyller ikke 18 før i juli.