ALVORLIGE HERRER: Det var langt mellom smilene på pressekonferansen etter NM-tremil. Fra venstre Didrik Tønseth (sølv), Petter Northug (gull) og Martin Johnsrud Sundby (bronse). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ALVORLIGE HERRER: Det var langt mellom smilene på pressekonferansen etter NM-tremil. Fra venstre Didrik Tønseth (sølv), Petter Northug (gull) og Martin Johnsrud Sundby (bronse). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Gøy å se at Sundby lærer av mine feil ...

Ironisk Emil Hegle Svendsen etter NM-bråket.

HAMAR (Dagbladet): - Jeg synes det er dritirriterende. Når det er NM kan du være med og bidra. I VM og OL kjemper du om gull, når du går NM på Vang og skal vise deg fram, bør du ligge litt foran i tet og hjelpe til, sa Martin Johnsrud Sundby til NRK etter å ha blitt spurtslått av Petter Northug på dagens 30 km fellesstart med skibytte i NM.

Så fortsatte han:

- Jeg blir litt frustrert, jeg gjør det, altså. Selvfølgelig går man for å vinne, og det er det som gjelder, men når det er NM skal du skape litt show og lage en treningsøkt ut av det også. Da synes jeg er det litt feigt å ligge bak i tre mil.

Ironisk Svendsen Når noen kaller Petter Northug feig, blir det en «snakkis». At det kommer fra en landslagskollega, gjør det ikke mindre oppsiktsvekkende.

Også Norges beste skiskytter Emil Hegle Svendsen har fått med seg opptrinnet, som han i kveld kommenterer på twitter.

- Gøy å se at Sundby lærer av mine feil, skriver han ironisk, og fortsetter:

- Hvis jeg ikke husker feil er det til og med samme ord som jeg brukte på en landslagskollega.....

Kalte Bjørndalen feig Det var i desember 2010 havnet i trøbbel etter å ha kalt Ole Einar Bjørndalen feig etter et verdenscupløp i Östersund.

- Jeg drar rundt på ham i fire runder, og spør flere ganger om han har lyst til å dra, men så sier han nei hver gang. Vi har alltid samarbeidet før, og spesielt når vi er to lagkamerater i front er det viktig at vi samarbeider, sa Hegle Svendsen, etter det som ble Bjørndalens 92. verdenscupseier.

Etterpå måtte Svendsen tåle massiv kritikk for å være en dårlig taper. Men dagen ettter skværet kronprinsen opp med kongen - og saken ble lagt død.