Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gøy at han bruker drakta mi

Cristiano Ronaldo har driblet seg inn i hjertet til Eric Cantona.

(Dagbladet.no) Det engelske magasinet FourFourTwo har rangert de 100 beste utlendingene som har spilt i Premier League. Fem nordmenn fikk plass på lista, men de nådde ikke helt opp.

Og det er den tidligere Leeds- og Manchester United-spilleren Eric Cantona som troner helt øverst.

Cristiano Ronaldo er høyest plassert av dem som fortsatt spiller i Premier League - på en 8. plass.

Cantona var i England i midtuka og til stede på Old Trafford da United slo ut Roma i Champions League-kvartfinalen. Han forteller at Ronaldo har driblet seg inn i hjertet hans også.

- Verdens beste

- Cristiano Ronaldo har ferdigheter som ingen andre spillere har - og han er verdens beste spiller, sier Cantona til Manchester Evening News.

Franskmannen var utrolig viktig for United mellom 1992 og 1997. Han brettet opp kragen, var arrogant og elegant - og svært effektiv i spillestilen. Ronaldo kan også bli sett på som arrogant og han er definitivt elegant. Og at han er viktig, det forteller sesongens 37 scoringer alt om.

Er han like viktig for de røde djevlene som Cantona var? Noen vil kanskje mene det, men Cantona er ikke spesielt lysten på å begi seg ut i den diskusjonen.

image: - Gøy at han bruker drakta mi

- Det er ikke viktig. Det eneste som betyr noe er at han spiller for United nå. Men jeg er glad for at han bruker drakta mi. Sjutallet var noe spesielt for meg, og jeg håper det er det for ham også, sier Cantona.

Tror på The Double

Han reiste tilbake til Frankrike dagen etter Roma-kampen, men har planer om å komme tilbake til semifinalen mot Barcelona 29. april. Da regner han med å se et lag som slår ut spanjolene og går til finalen.

Han følger eks-klubben jevnlig på tv og tror United-fansen går noen festlige uker i møte.

- Manchester United vil vinne begge trofeene, det er jeg sikker på. Det kommer til å bli tøft, for det er jevnt i Premier League-toppen og Barcelona er et stort lag. Men United har gjør alt rett nå, dette blir deres sesong, sier Cantona.

På onsdag valgte Sir Alex Ferguson å starte med flere av sine største stjerner på benken. Cristiano Ronaldo kom ikke en gang på banen. Det var heller ikke nødvendig, for gutta på gresset gjorde jobben. Cantona legger imidlertid ikke skjul på hva han tror blir seiersresepten framover:

- Nå er det viktig at Ronaldo spiller så mange av kampene som mulig.

- VERDENS BESTE FOTBALLSPILLER: Eric Cantona er dypt imponert over ferdighetene til Cristiano Ronaldo. Foto: AP
- VERDENS BESTE FOTBALLSPILLER: Eric Cantona er dypt imponert over ferdighetene til Cristiano Ronaldo. Foto: AP Vis mer
UNITED-LEGENDE: Eric Cantona var på Old Trafford på onsdag, og han kommer tilbake til Barcelona-kampen.
IKKE HER: Cristiano Ronaldo bør ikke sitte særlig mye mer her, ifølge Eric Cantona.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media