- Gøy at man tåler dette i hennes alder

Hammerseng om Larsen-comebacket.

BEIJING (Dagbladet.no): Mot Angola var Tonje Larsen (33) banens gigant. Før pause var hun bunnsolid i forsvar og var Norges toppscorer med fire mål.

- Det er veldig gledelig for meg at Tonje er tilbake i laget. Hun er en fantastisk spiller som tilfører en egen dimensjon i spillet vårt. Hun skyter godt, og så er hun intelligent. Hun ser hvor de andre spillerne er til en hver tid, sier kaptein Gro Hammerseng til Dagbladet.no.

Larsen har vært ute av landslaget siden VM i Kroatia i 2003. En skranglete kropp kombinert med stor belastning på klubblaget Larvik har holdt henne borte i fem år.

- For meg er det utrolig gøy at man også i hennes alder tåler å være med på dette nivået, sier Hammerseng.

Hvilte mest

Selv ble hun hvilt i mesteparten av kampen mot Angola i dag. Mest fordi kroppen hennes skal tåle belastningen et langt OL er.

- Det er klart jeg syns det er mest gøy å spille, men jeg er ikke redd for å få for lite spilletid i dette mesterskapet, så det gikk helt greit.

Greit går det også for en skadefri Tonje Larsen. Mot Angola fikk hun 34 minutter på banen, og scoret fem mål. Nå er det ikke lenger snakk om å hvile kroppen til viktigere oppgjør senere i mesterskapet.

NY DIMENSJON: Veteran Tonje Larsen gir håndballjentene en egen dimensjon, mener Gro Hammerseng. Foto: Saeed Khan, AFP/Scanpix
NY DIMENSJON: Veteran Tonje Larsen gir håndballjentene en egen dimensjon, mener Gro Hammerseng. Foto: Saeed Khan, AFP/Scanpix Vis mer

- Nei, jeg er jo skadefri nå, så det går bra. Jeg trenger ikke hvile, jeg, sier Larsen til Dagbladet.no.

Vrikket foten

Men da hun vrikket foten og skrek så hele hallen hørte det i begynnelsen av omgangen, var det flere på tribunen som skvatt. Det gjorde derimot ikke hovedpersonen selv.

- Jeg vrikket foten litt da jeg kastet en pasning til Katja, men det gikk heldigvis fint, sier hun.

Gro Hammerseng er ikke i tvil om at Tonje Larsen blir viktig i tida fram mot finalen i Beijing. Både på og utenfor banen.

- Jeg kan stå og skryte av Tonje i to timer her, men samtidig må jeg si at jeg er bortskjemt med gode spillere på dette laget. Det jeg kan si er at hun er en person som er veldig fin å ha i laget, både på og utenfor banen. Hun er veldig morsom.

- Gøy at man tåler dette i hennes alder
BLE SPART: Gro Hammerseng spilte kun deler av kampen mot Angola. Men hun er trygg på at det blir nok spilletid utover i OL.