Gøy med Steven

Steven Gerrard var dagens mann på White Hart Lane i går med to målgivende pasninger og ett mål for Liverpool.

Nå ligger alt til rette for en thriller av de sjeldne om den viktige 4. plassen i Premier League, som gir plass i høstens Champions League.

England-manager Sven-Göran Eriksson var på plass på White Hart Lane i går for å se på Liverpool-trioen Emile Heskey, Michael Owen og Steven Gerrard. Og han fikk se et effektivt Liverpool vinne 3- 2 mot Tottenham på bortebane.

- Effektivitet

- Med den effektiviteten Michael Owen og Emile Heskey viste i dag, er de selvskrevne for Liverpool - og for landslaget, sa Liverpool-manager Gerard Houllier.

Med ett mål hver og godt spill gjennom hele kampen viste de i hvert fall at Liverpool vil noe mer enn å vinne Ligacupen denne sesongen. En 4. plass i Premier League gir billett til Champions League. Og det betyr alt for en klubb som Liverpool. Men da må de passere både Chelsea og Everton, som ligger henholdsvis ett og to poeng foran Merseyside-klubben på tabellen.

Etter en sjansefattig første omgang, eksploderte det etter pause med sjanser og mål på løpende bånd. Allerede fire minutter etter pause gikk hjemmelaget opp i ledelsen. Mauricio Taricco løste av et skudd fra 25 meter som keepere vanligvis tar i søvne. Men ballen trillet under en hjelpeløs Dudek.

Stjernetrio

Men Liverpools stjernetrio ville redde dagen for sin uheldige keeper. Allerede to minutter seinere vant dagens beste, Steven Gerrard, ballen fra Tottenham-kaptein Teddy Sheringham og la ballen inn til Michael Owen foran mål. Og da scorer en spiss som Owen - når han er i form.

Det andre målet viste at Steven Gerrard kan bli både den nye Roy Keane og Patrick Vieira - eller hvem du vil. Etter å ha mottatt en pasning fra Jamie Carragher, som spilte sin kamp nummer 250 for Liverpool, vendte Englands midtbanesjef opp med ballen og slo en pasning som landet på hodet til Emile Heskey, som sto for åpent mål. 2- 1 til Liverpool, og kampen var snudd.

Det tredje målet til Liverpool gjorde Steven Gerrard like godt alene. Etter en corner til Tottenham mottok han ballen inne på egen banehalvdel, løp igjennom Ben Thatcher og scoret alene med Kasey Keller.

- Når nøkkelspillerne på laget, som Michael Owen og Steven Gerrard, er i form og tar ansvar, har vi et godt håp om å ta enda en tittel denne sesongen, sa Gerard Houllier etter kampen.

Og da snakker han om å vinne UEFA-cupen, som klubben vant for to sesonger siden. Og hvis Steven Gerrard fortsetter å spille slik han gjorde i går, kan det bli mye moro for alle som heier på Liverpool framover.

NØKKELSPILLER: Steven Gerrard er i form og tar ansvar på banen. Og da er det moro for alle som heier på Liverpool.