Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gøy om jeg får Edvald opp på siden av meg

Hushovd spår norsk spurtduell.

NORSK DUELL: Thor Hushovd tror det kan bli to nordmenn i spurtoppgjør allerede på åpningsetappen lørdag. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
NORSK DUELL: Thor Hushovd tror det kan bli to nordmenn i spurtoppgjør allerede på åpningsetappen lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Thor Hushovd mot Edvald Boasson Hagen i spurtduell på første etappe i Tour de France? Ikke bare en våt supporterdrøm, men også verdensmesterens spådom.

For begge nordmennene i årets Tour de France satser på suksess fra start. Seier på første etappe over 191,5 kilometer gir automatisk rett til å bære gul ledertrøye som sammenlagtleder i verdens største sykkelritt dagen derpå.

- At Edvald og jeg er såpass like syklister er tilfeldig og litt komisk. Det er bare gøy om Edvald kommer opp på siden og utfordrer meg. Jeg tror det kan skje på flere etapper - og kanskje allerede på den første, sier Thor Hushovd.

Verdensmesteren har ett mål i årets Tour: Vinne minst én etappe. Å låne den gule ledertrøya i noen dager, ser han også muligheter til. Den grønne poengtrøya, som Hushovd har vunnet to ganger tidligere, gir han blaffen i på egne vegne.

Motbakkeekspert Nordmenn som følger med på sykling vet at Hushovd er en ekspert på til dels bratte motbakkeavslutninger. Slik har Grimstad-mannen hamstret karrierens største seirer. Men flere råskinn i Tour-feltet blir nevnt før verdensmesteren som favoritter til etappeseier lørdag.

Edvald Boasson Hagen er glemt oppi det hele.

- Startetappen er absolutt fin for meg. Jeg har syklet avslutningen på trening tidligere og vet hva jeg går til. Jeg skal prøve, og jeg håper å kjempe i toppen, sier Edvald Boasson Hagen.

Sky-laget har også australske Simon Gerrans som ess i ermet på etappen.

Dem som ikke lykkes lørdag får en ny og nesten tilsvarende sjanse tre dager senere når feltet skal spurte opp Mur-de-Bretagne nordvest i landet.

Storfavoritt Den største favoritten på begge etapper heter Philippe Gilbert. Den rykende ferske belgiske mesteren har flere ganger denne sesongen lekt med rivalene i tilsvarende stigninger, en egenskap som har gitt 28-åringen fire klassikerskalper bare denne sesongen.

- Han er i mine øyne den største favoritten. Selv ble jeg litt negativt overrasket da jeg syklet opp bakken på trening onsdag. Avslutningen var tøffere enn jeg hadde trodd, forteller Hushovd.

Spanske José Joaquín Rojas, australske Matthew Goss og franske Thomas Voeckler nevnes også i favorittkampen om den prestisjefulle førsteetappen.

Verken Hushovds Garmin-lag eller Boassons Sky-lag har noensinne vunnet etapper i Tour de France.

Treukersrittet starter fra Vendée-regionen i Vest-Frankrike lørdag og avsluttes i Paris 24. juli.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media