Gøy på landet

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Vålerenga- Start 1-1. - Jeg liker å spille fotball og da er det ikke så nøye hvor det skjer, sier Kjetil Rekdal. I går - på en bane best egnet for rotfrukter - gjorde han norsk klubb-comeback med en dimensjon Vålerenga er nødt til å kjøpe.

- Han orienterer seg før han får ballen og er i forkant av situasjonene, sier Vålerenga-trener Tom Nordli. - Jeg tror ikke Kjetil mistet ballen mer enn en gang. Og sjøl om jeg hadde forventet det, er det stort å komme derfra han gjør og spille godt under disse forholdene. # - Det krever motivasjon, profesjonalitet og beviser at Kjetil Rekdal er riktig mann for klubben.

I gårsdagens Dagbladet gikk Pascal Simpson ut og sa: «Det er feil å leie Rekdal hvis han bare blir i tre måneder.» Etter det jeg så i går tør jeg påstå det ville vært riktig sjøl om det bare hadde vært for tre kamper. Men hvis svensken kjøper avisa i dag, er det mulig han blir beroliget. Av Kjetil Rekdal.

Åpner VIF-døra

- Jeg skjønner reaksjonen, sier Rekdal til Dagbladet. - Jeg ville sagt det samme sjøl om det bare hadde vært for 10 kamper. Men mulighetene er store for at jeg blir her lenger. Jeg ønsker å bli trener og kan like gjerne ta den utdannelsen i Norge som andre steder.

Fram til sommeren skal landslagskjempen være med på å utdanne VIF-gutta. Det vil si bidra til å gjøre laget bedre. Og serverer han det han gjorde på en og to berøringer før pause i går ettermidag, blir Vålerenga farlige. Og sjanserike.

- Vi burde avgjort denne kampen før pause, sier Kjetil Rekdal, - Vi hadde sjanser nok til det. Og derfor er det bra at vi har 14 dager igjen til seriestart. På å bli samkjørte.

Mye oppmerksomhet

Start markerte ut Rekdal etter pause. Etter 1-0 ved Andreas Ottoson og 1-1 på sjølmål viste Start-trener Jan Halvor Halvorsen hvordan sørlendingene skal kjempe for å overleve i Tippeligaen. Hvilket handler om å tette igjen bak, snurpe det sammen, for så å kontre med stort fart. Som Start har mye av.

- Jeg må nok regne med mye oppmerksomhet i Tippeligaen, sier Rekdal. - Men - dette handler ikke om meg. For det er mange bra fotballspillere på dette laget. Og hvis jeg får mindre plass betyr det at de andre får større spillerom.

Kjetil Rekdal er i Vålerenga for å spille seg i EM-form. Samtidig ønsker han å bidra til at klubben nærmer seg norsktoppen. Og ut fra de første nitti minuttene etter 12 år i utlandet er det ikke dristig å si at så kan skje. Fordi Rekdal er Rekdal.

- Skal jeg bli her, vil jeg drive med noe annet enn bare å spille fotball, sier han til Dagbladet. - Vi må diskutere oss fram til om det blir i eller utenfor klubben. Men jeg vil kreve mye hvis jeg skal fortsette. Og da tenker jeg ikke på penger.

Stiller store krav

- Det er en drøy bit fra Olympiastadion i Berlin, 75000 tilskuere og til et pottitjorde i Østfold?

- Ja, men folk må ikke tro at jeg ble kastet ut av Hertha. Jeg valgte Vålerenga fordi jeg ville hit. For det artigste jeg vet er å spille fotball.

- Hvor det skjer, er ikke viktigste, sier Kjetil Rekdal.

morten.pedersen@dagbladet.no

# FRA BERLIN TIL BONDELANDET: Kjetil Rekdal debuterte for Vålerenga på et jorde i Fredrikstad. Langt fra Berlins olympiastadion med 75000 tilskuere. - Men folk må ikke tro at jeg ble kastet ut av Hertha. Jeg valgte Vålerenga fordi jeg ville hit, sier Rekdal. # Foto: HANS ARNE VEDLOG

# LITE GLAMOUR: Kjetil Rekdal er ferdig med 90 minutter. Publikum er ikke spsielt interessert. # Foto: HANS ARNE VEDLOG

FRA BERLIN TIL BONDELANDET: Kjetil Rekdal debuterte for Vålerenga på et jorde i Fredrikstad.