Gøy på landet!

Vålerenga snudde bortekampen mot Bryne etter å ha ligger under 3-1. Morten Berre ble helt på overtid da han satte inn 4-3-målet.

Tabellen

 • LSK-Viking 1-0: LSK reddet plassen
 • Molde-RBK 0-2: Hareides menn slo Molde
 • Glimt-AaFK 0-2: Aalesund rystet bunnrivalene
 • Odd-Sogndal 3-3: Odd kom tilbake - Dette var helt vanvittig. Et være eller ikke være, tror jeg. Nå kommer vi på trening med ny glede og entusiasme mandag, sier Morten Berre til NTB.

  Men det så lenge stygt ut for Vålerenga i skjebnekampen.

  Bryne tok ledelsen etter ti minutter, da Dejan Pavlovic headet inn en corner på første stolpe. VIF-keeper Øyvind Bolthof var borti ballen, men klarte ikke å avverge en dårlig start for Oslo-laget.'

  Men dette var kampen Vålerenga aldri ga opp. Selv om de spillemessig var svake i første omgang, klarte Freddy dos Santos å utnytte en feil i Bryne-forsvaret og utlikne like før pause.

  Drama i andre


  Med 1-1 til pause etter en middels første omgang, var det duket for en av årets mest dramatiske andreomganger i Tippeligaen. Bryne og Vålerenga lå a poeng foran dagens kamp og seier eller tap kan bli forskjellen på å overleve eller rykke ned.

  Bryne startet oppløftende i andre omgang, og etter seks minutter kunne Gallo føre hjemmelaget opp i ledelsen på straffe.

  Endelig for Enga


  Etter timen begynte den virkelige dramatikken: Pierre Gallo førte Bryne opp i 3-1, men bare tre minutter seinere hadde Vålerenga utliknet.

  Lars Bohinen viste alle at han kan bli jokeren for Vålerenga og reduserte umiddelbart etter Gallos mål. Utlikningen kom på en straffe etter at Berre ble felt inne i feltet, og Freddy dos Santos scoret sikkert fra straffemerket.

  Men ethvert drama må ha en helt. Og i dag var det Morten Berres tur å bli Klanens helt. Med 30 sekunder igjen av overtid fikk Berre ballen på 16-meteren og tuppet den inn i nettet bak en hjelpeløs Roger Eskeland.

  - Den scoringen trengte definitivt både jeg og Vålerenga. Det var et deilig mål, slår Morten Berre fast.

  Endelig hadde Vålerenga marginene på sin side.

LEKKERT, BERRE! Raio Piiroja (t.v.) og Kjetil Rekdal sto fremst i køen av gratulanter da Morten Berre sørget for tre poeng på overtid.