59: Paul Goydos gikk førsterunden i John Deere Classic på 59 slag - det er historisk bra. Foto: AFP
59: Paul Goydos gikk førsterunden i John Deere Classic på 59 slag - det er historisk bra. Foto: AFPVis mer

Goydos skrev golfhistorie

Slo seg inn i eksklusiv klubb.

|||(Dagbladet): Paul Goydos (46) har aldri vært, og vil aldri bli verdens beste golfspiller, men han er en av de best like.

Torsdag skrev han et lite stykke golfhistorie på PGA-touren, da at han meldte seg inn i en eksklusiv klubb.

Goydos gikk førsterunden av John Deere Classic i Illinois på 59 slag, en prestasjon bare tre spillere hadde gjort på PGA-touren før ham.

Amerikaneren startet runden bunnsolid med fire birdier på de ni første hullene, men etter vending gikk han regelrett berserk.

Åtte birdier, kun avbrutt av et par på hull 15, ble fasiten på de siste ni. Og da han rullet inn en tometers putt på det siste hullet, var det bare å motta publikums hyllest for Goydos etter runden på 12 under par.

Goydos har ikke hatt noen god sesong, og virket mest overrasket av alle etter den historiske runden.

- Alle de dårlige sprettene, begravde ballene og treputtene ble jevnet ut i dag, sa han ifølge PGA-tourens nettside etter runden.

De andre spillerne som har gjort kunststykket før ham er Al Geiberger (1977), Chip Beck (1991) og David Duval (1999).

- For meg er det Duvals 59 som er best. Han gjorde det på turneringens siste dag, og vant med ett slag. Det er en helt utrolig prestasjon, sa Goydos.

Han holdt faktisk på å få følge av Steve Stricker som gikk på 60 slag etter 11 birdier. De to har fått et solid forsprang, fem spillere deler tredjeplassen på syv under par.

Henrik Bjørnstad er også med i Illinois. Han trøblet lenge, men kom seg inn på to under par etter en glimrende avslutning. Han ligger på delt 56.-plass før fredagens andrerunde.

PS! Tidligere i år gikk japanske Ryo Ishikawa sisterunden av en turnering i Asia på 58 slag. Det er profesjonell golfs beste offisielle runde. I kvinnegolf er svenske Annika Sörenstam den eneste som har gått på 59 slag.