GP-drøm om nytt Spania-sjokk

Spoler gjerne 16 år tilbake i tid.

Håndballguttas sjef spoler gjerne minnet tilbake snaut 16 år. Gunnar Pettersen drømmer en ny sensasjon mot Spania fredag.

5. juli 1992 senket Norge megafavoritten Spania. Det skjedde gjennom 26-23 i Alcala de Henares med 36-årige Pettersen på benken.

Det var hans største triumf som trener på det tidspunktet, og gjorde at spanske TV-seere satte formiddagskaffen i halsen.

- Årene går. Det var i 1992 det, og Spania var OL-favoritter på hjemmebane. Situasjonen er litt lik også nå. Vi slår nedenfra igjen, sier Pettersen til NTB.

Fredagens åpningskamp i OL-kvalifiseringen er trolig være eller ikke være for Norge.

Frankrike går sannsynligvis gjennom turneringen med tre strake seirer. For å bli nummer to kreves nok to seirer.

- Jeg kommer til å gi gutta større frihet ute på banen i angrep, sier GP.

Norge har ikke spilt herrehåndball i OL siden 1972.

VIL TIL KINA: Herrelandslaget i håndball er denne helga i Frankrike for å delta i OL-kvalifisering i pulje 2, mot Frankrike, Spania og Tunisia. Fra venstre: Børge Lund, Frank Løke, trener Gunnar Pettersen, Steinar Ege og Kjetil Strand. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
VIL TIL KINA: Herrelandslaget i håndball er denne helga i Frankrike for å delta i OL-kvalifisering i pulje 2, mot Frankrike, Spania og Tunisia. Fra venstre: Børge Lund, Frank Løke, trener Gunnar Pettersen, Steinar Ege og Kjetil Strand. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

Statistikken mot spanierne er ikke så lystig: 23 tap og åtte seirer på 31 kamper. Siste triumf kom i 1997.

Norge møter Tunisia lørdag og Frankrike søndag. De to beste går til OL der tolv lag deltar i herreklassen.

(NTB)

GP-drøm om nytt Spania-sjokk