Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

GP-kjeft ga ny seier

- Dette gidder jeg ikke se på mer, freste han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gunnar Pettersens tordentale vekket håndballgutta. Søndagens 34-30-seier over Polen gir god VM-tro hos landslagssjefen.

Pettersen raste mot egne spillere etter bare ti minutter. Overhøvlingen ga uttelling.

Et noe B-preget Norge åpnet katastrofalt dårlig. Etter 12 minutter sto det 1-8. Like før hadde trener Gunnar Pettersen blåst skikkelig ut i en timeout.

Der sparte han ikke på noe: «Er dere der oppe allerede? Du bommer, du bommer, du bommer, og du står på feil sted. Dette gidder jeg ikke se på mer», freste GP iltert.

Etterpå utdypet han sinnet.

- Det skal ikke være nødvendig, men jeg var j... forbannet. Her får en del spillere sin sjanse. Og så skyter vi mer over enn på mål, løper halvveis hjem og slipper inn mange mål. Når det er sagt, så ble det jo veldig bra etter hvert, sier Pettersen til NTB.

Dermed går Norge til turneringen på hjemmebane neste helg, med tre strake seirer bak seg. Island og Danmark ble slått fredag og lørdag.

- Jeg har vært utrygg. Det samme var spillegruppa, ikke så rart kanskje. Hvis vi teller opp kamper etter Tunisia-VM i 2005, har vi ikke vunnet mange av dem. Det ble mange tap selv om vi sjelden stilte med fullt lag, sier Gunnar Pettersen.

Løsnet


Norge haltet videre noen minutter til før alt snudde. Norge vant de siste 17 minuttene av omgangen 16-6. Det etter et rush av kontringer der Thomas Skoglund bidro mest.

Men best av de norske var Kjetil Strand. Smerter i kasthånden og den ene leggen stoppet ham ikke. Frank Løke var også strålende de 20 minuttene han fikk spille.

TOPPSCORER: Kjetil Strand ble norsk toppscorer mot Polen, med åtte mål. Foto: SCANPIX
TOPPSCORER: Kjetil Strand ble norsk toppscorer mot Polen, med åtte mål. Foto: SCANPIX Vis mer

Etter pause hadde Norge for det meste full kontroll. Mest dramatikk var det da Johnny Jensen ble grisetaklet av en polsk spiller. Jensen fikk en smell i hoften og kom ikke på banen igjen. Det var kanskje like greit for synderen Karol Bielecki.

Keeperkongen Steinar Ege sto over og satt på tribunen sammen med en småskadd Kristian Kjelling og Håvard Tvedten. Ute på parketten lot GP også flere av sine antatt beste hvile mye. Playmaker Børge Lund kom inn først helt mot slutten.


Ikke lett
Trener Pettersen står foran vriene valg i uttaket. En rekke spillere, spesielt på kantene, har meldt seg på i løpet av Danmark-turen.

- Uff, dette blir ikke lett. Jeg har plass til tre eller fire kantspillere, sier GP.

VM for to år siden endte med norsk tap i kvartfinalen mot gullvinner Spania.

- Jeg har den samme gode følelsen nå som foran mesterskapet i Tunisia, sier Gunnar Pettersen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!