GP mener bakgårds-VM er meningsløst

Ikke fornøyd med B-sluttspillet.

Landslagstrener Gunnar Pettersen mener tapersluttspillet i VM er meningsløst.

- Det gir oss matching i tre kamper, men egentlig er det meningsløst. Jeg kan ikke se noen annen idrett som gjør det slik, sier Pettersen til NTB.

- Spillerne hadde et helt annet mål når de kom hit, det samme gjelder for de andre lagene. Så skal de holdes her en uke for disse kampene. Jeg foretrekker den gamle modellen - færre grupper og flere lag videre til hovedrunden. Så får de som et utslått bare reise hjem. Når det er sagt gjør vi det beste ut av det.

Torsdag så han og troppen Egypt mot Sør-Korea. Slår Norge asiatene lørdag venter trolig kamp om 13.-plassen mot Ukraina søndag.

I oppkjøringen til EM på hjemmebane er han sikret kamper mot verdenstoppene Kroatia (dobbeltkamp borte i juni) og Spania hjemme kort før mesterskapet.

- For første gang som landslagstrener har jeg følelsen av at alle spillerne virkelig tror de kan slå absolutt alle. Det må vi ta med oss, og så er det bare å gjøre det, sier Pettersen.

(NTB)

MENINGSLØST: Om Gunnar Pedersen synes bakgårds-VM er så meningsløst som bildet tilsier skal være usagt, men landslagstreneren foretrekker iallfall den gamle modellen. Foto: CHRISTIAN CHARISIUS/REUTERS/SCANPIX
MENINGSLØST: Om Gunnar Pedersen synes bakgårds-VM er så meningsløst som bildet tilsier skal være usagt, men landslagstreneren foretrekker iallfall den gamle modellen. Foto: CHRISTIAN CHARISIUS/REUTERS/SCANPIX Vis mer