GP refset og advart

Gunnar Pettersen hisset på seg Det europeiske håndballforbundet (EHF) da han tirsdag antydet at serberne hadde betalt dommerne. I går fikk han refs og en streng advarsel.

Før kampen mot Danmark i går, som Norge tapte 31- 35, ble Pettersen fortalt hva EHF mente om oppførselen hans. Onsdag morgen innkalte lederen for EHF-delegatene, Jan Tuik, til møte. På dagsorden: Gunnar Pettersen og Serbias trener Veselin Vujovic.

-  De to delegatene som hadde ansvar for kampen rapporterte ikke hendelsen. Men siden de to trenerne viste slett oppførsel i den kampen, innkalte jeg til møte hvor jeg hadde en diskusjon med delegatene. Jeg fortalte dem min mening, at slik oppførsel ikke kunne tillates, sier Tuik til Dagbladet.

Bråket startet da Pettersen gjorde det internasjonale «pengetegnet» mot Vujovic - og mer enn antydet at dommerne var kjøpt og betalt.

Ikke snille

To minutter senere svarte Vujovic med samme mynt. Etter kampen måtte han stanses fra å fly på Pettersen.

-  Alle delegatene har nå fått beskjed om å ikke være så snille med trenerne, sier Tuik.

-  Hva om noe lignende skulle skje med Pettersen igjen?

-  Da vil vi ha et hyggelig møte, og han vil få en hyggelig bot.

Generalsekretær Per Otto Furuseth i Håndballforbundet sa i går til NRK at han ville ta en samtale med Pettersen om pengetegnet. Den samtalen overlot han til hovedleder for den norske troppen, Grethe Ingels.

Langt mer fattet

-  Vi forholder oss til at dette ikke er en sak. Hva som er ment med det tegnet tror jeg de færreste kan mene noe om, sier Furuseth.

Om Pettersen var voldsomt skuffet etter tapet mot Serbia, var han langt mer fattet etter nederlaget for danskene i går. Norge pådro seg hele 18 utvisningsminutter mot danskenes seks - men Pettersen ville ikke skylde på det.

Hjalp så lite

-  Jeg sa før mesterskapet at det viktigste var at to av tre bakspillere måtte ha dagen samtidig. Det har skjedd én gang, og det var mot Portugal, sa Pettersen til TV 2.

Kristian Kjelling var tilbake i praktslag og hamret inn ni scoringer. Det hjalp så lite.

-  Vi kunne nok gjort en del annerledes, både vi utpå og på benken. Men det er et helt lag det er snakk om her, sa han til TV 2.

NEDE: Norge maktet ikke å reise seg mot Danmark, selv om Kristian Kjelling opplevde en liten personlig opptur.
FIKK REFS: Gunnar Pettersen under et av sine utbrudd mot Serbia.